Hinnavaatlus: värske kurgi hind ei kipu langema

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kurgid.
Pildil kurgid. Foto: Raigo Pajula

Üle-eelmisel nädalal tehtud hinnavaatlus näitas, et kuigi suve edenedes on värske kurk tavaliselt jõudsalt odavamaks läinud, pole sel aastal veel sarnast hinnalangust toimunud.

Hinnavaatluse tegi Tarbijakaitseamet ja muude kaupade-teenuste maksumuse seas kontrollisid ametnikud ka köögiviljade hindu. «Kui tavaliselt on värske kurk see, mille hind teeb olenevalt hooajast ja kuust suuremaid hüppeid, siis seekord on kurgi hind jäänud maikuuga samale tasemele,» kommenteeris amet.

Samas ilmnes, et üsna märgatava hüppe allapoole on teinud tomati kilohind. Kui maikuus maksid tomatid keskmiselt 25,7 krooni kilo, siis juunis vaid 17,4 krooni.

Valge peakapsa hind oli aga hoopis tõusnud - 6-lt kroonilt 8-le kroonile kilo kohta.

Muude toidukaupade osas tarbijakaitse olulisi hinnamuutusi ei täheldanud. Nii pole ka liha ja lihatoodete hinnad grillihooaja saabumisega kallinenud. «Kui, siis on hinnad tõusnud või langenud vaid mõnikümmend senti,» märkis amet.

Hinnavaatluse kõiki tulemusi saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles