Lasteaia lõpupidu võib kalliks maksma minna

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur 15-kilone kräsupea tort Suitsupääsupesa lasteaias.
Suur 15-kilone kräsupea tort Suitsupääsupesa lasteaias. Foto: Erakogu.

Lasteaedades toimuvad praegu meeleolukad lõpupeod, kus jäetakse hüvasti peagi kooliteed alustavate lastega. Lõpupidu võib lapsevanemate rahakotile panna aga korraliku põntsu.

Sel laupäeval toimus meeleolukas pidu Tallinna Suitsupääsupesa lasteaias. «See oli väga tore! Õpetajad olid palju vaeva näinud, kõik emad olid härdad,» kirjeldas 7-aastase Märtini ema Margit Parmas. «Hümn, tants ja laul, tähestikurokk. Kõigile anti lõpuraamatud, mis olid hästi välja tulnud - emad kiitsid.» Traditsiooniliselt istutati aeda ka puu.

Poja lõpetamine läks emale maksma 37 eurot. Kui veel juurde arvata uued riided, olid kulud pisut suuremad. Parmas ostis pojale ülikonnapüksid, lipsu ja pluusi - kõik kokku 20 eurot. «Ta on mul ainus laps, seetõttu ei pidanud paljuks talle uusi riideid osta.»

Parmas ei oska hinnata, kas lasteaia lõpetamise kulu oli suur või väike. «Kellel on rohkem lapsi, kujuneb lõplik summa kindlasti väga suureks. Mul on üks laps, elan üle,» naeris ta.

Tallinnas Nõmmel asuva Rännaku lasteaia lõpetamine läks 7-aastase Oskari emale maksma märksa rohkem - ligi 70 eurot. Rühmaraamatu eest tuli välja käia 25 eurot, kuid see on ka väärt mälestus - raamatus on igast lapsest pilt ja nende vastused küsimustele, kelleks nad tulevikus saada tahavad ja mida nad võlurina teeksid.

Kõik muu läks kokku maksma 35 eurot. Selle eest said lapsed torti süüa ning neid lõbustas vahva mereröövel. Summa sisaldas ka kingitusi lasteaiale, õpetajatele ja juhatajale. Lasteaiale kingiti fotoaparaat, õunapuu ja selle silt, kuhu olid graveeritud laste nimed.

«Pidu oli täitsa tore, pärast said lapsed lasteaias ööbida ja kõige enam meeldis neile see, et nad said pimedas käia teistes rühmades. Hommikul tegid paar ema lastele pannkooke,» rääkis Oskari ema. Samas jäi talle arusaamatuks fotoaparaadi kinkimise mõte, sest õunapuu ju juba oli.

Oskari ema pidi veel maksma 8 eurot noorema tütre eest, kes samuti peost osa võttis.

Umbes sama palju, ligi 70 eurot, kulus ka Markuse poja lõpetamisele Tallinna 26. lasteaias. Kõigepealt tuli välja käia 50 eurot, mis kattis kringli, tordi, puuviljade, morsi, fotograafi ja lasteaiaraamatu kulud. Ringi askeldas ka mõmmi, kes lastele palju rõõmu valmistas.

10 eurot läks õpetajate kingitustele ning teine 10 eurot lilledele.

Suuremaks kulutuseks olid veel lapse riided. Markus ostis oma pojale uued püksid ja triiksärgi, mille peale läks umbes 35 eurot. Nii tähtsa päeva puhul otsustas isa pojaga ka juuksuris käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles