Kaks ühes: turvatool ja lapsekäru

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SimpleParenting

Iisraeli tööstusdisainer on lahendanud paljude väikeste lastega autoomanike mure ehk vajaduse võtta korraga kaasa nii turvatool kui ka lapsekäru. Tema uus toode sisaldab endas mõlemat.

Shenkari disainikooli lõpetanud Yoav Mazari uus toode võib tähendada, et autoga lapsevanemad ei pea enam kunagi jändama eraldi turvatooli ja lapsekäruga – Doona puhul saab turvatoolist lihtsa mehhanismi abil käru, kirjutab The Times of Israel. 

Mazar sai idee elust enesest, kui tema perre sündis tütar Danielle (kelle hellitusnime järgi saigi toode oma nime). Olles koos oma naisega last igale poole autoga kaasa võttes pidevalt hädas turvatooli ja käruga, otsustas mees, et vaja oleks paremat lahendust.

Ta asutas ettevõtte nimega SimpleParenting, mille esimeseks tooteks sai Doona.

Turvatool-lapsekäru on saadaval seitsmes kirkas värvitoonis.

Doona ei ole maailma esimene turvatool-lapsekäru, küll aga on ta esimene selline toode, mille puhul ei pea lapsekäru autos turvatoolina kasutamiseks sellelt rattaid eelnevalt eemaldama. Mazari toote puhul tuleb see lihtsalt kokku panna ja rattad jäävad seejuures külge, autost välja võttes tuleb aga iste uuesti käruks lahti tõmmata. Turvatooli käepidemest saab seejuures ettepoole tõmmates pikem käru käepide.

Toode vastab Euroopa Liidu turvanõuetele ning Gizmodo järgi tuleb see peagi müügile hinnaga veidi üle 500 euro.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles