Eesti arst: rattakiivrit kandes on vigastused vähemtõenäolised

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiivritega ratturid
Kiivritega ratturid Foto: Marko Saarm / Sakala

Põhja-Eesti regionaalhaigla neurokirurgia keskuse juhataja doktor Mihkel Leiner märkis, et  jalgrattakiiver on kindlasti vajalik ning olukordi, kus see kahju tekitanud oleks, pole ta kohanud.

«Kukkumiste korral on pea kaitstud ja marrastused, peahaavad, koljumurrud, verevalumid jne on vähem tõenäolised kui ilma kiivrita sõitmisel,» sõnas Leiner Postimehele. «Lastel peaks olema kindlasti kiiver kohustuslik. Kiiver kaitseb just kergemate kukkumiste korral nagu kokkupõrge jalakäija või teise ratturiga, tavaline kukkumine maastikul jne,» põhjendas ta.

«Suurtel kiirustel, näiteks kokkupõrkel autoga, on kiivri efektiivsus siiski kaheldav,» tõdes Leiner samas.

Olukorraga, kus kiiver oleks mingilgi määral kahju tekitanud, pole Leiner kokku puutunud. «Küll on aga üksikjuhtudel olnud probleeme, et avarii ajal on kiiver peast ära tulnud. Kas kiiver on olnud halvasti kinnitatud või mingi muu põhjus, seda ei oska öelda,» lisas arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles