Uus dieeditrend – jää söömine

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkuubiku söömine.
Jääkuubiku söömine. Foto: Panther Media / Scanpix

Jääkuubikute lutsutamine ei ole mitte ainult kalorivaba snäkk – su keha kulutab seda sulatades veel ka lisaenergiat, ütleb ekspert.

Gastroenteroloog Brian Weiner ütleb Ameerikas patsientidele, et nad hoiaksid toitumises eemale moehullustest, kuid tema enda leiud jää kohta on teda inspireerinud kirjutama e-raamatut The Ice Diet (tõlkes «Jäädieet» - toim), vahendab foxnews.com.

«Kui sa sööd jääd, siis sa teenid korraga kahte eesmärki,» lausus Weiner ja lisas: «Sa põletad kaloreid ega söö samas positiivse kalorsusega toitu juurde.» Nimelt kutsub Weiner jääd «negatiivse kalorsusega» toiduks.

Weineri arvutuste järgi on täiskasvanu jaoks ohutu süüa päevas ära liiter jääd. Selle ühe liitri söömine kulutab 150 kalorit – sama palju kulutab ka ühe miili (1,6 km – toim) jooksmisel.

Kõik ei pea seda aga sugugi mitte heaks mõtteks. Üks teine füüsik rehkendas, et inimene peaks sööma ligi 30 kg jääd selleks, et kaotada oma kehakaalust pea pool kg. «Mitte just kõige efektiivsem plaan,» kirjutas Andrew Zimmerman Jones.

Weiner toob siiski välja mitu ohutusnõuet. Näiteks ei soovita ta päevas süüa üle liitri jääd, kuna see võib muutuda mürgiseks. Ettevaatlik tuleb olla ka jää söömisel siis, kui väljas on külm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles