Noor ema: pealinn jagab imikutele ebakvaliteetseid ja ohtlikke riideid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna beebipakis olnud body kvaliteet jätab soovida.
Pealinna beebipakis olnud body kvaliteet jätab soovida. Foto: Lugeja foto

Tallinnalt beebipaki saanud noor ema on nördinud, et uuele ilmakodanikule kingitud riided on ebakvaliteetsed ja võivad olla suisa ohtlikud.

«Teatavasti antakse Tallinna elanikeregistris olevale vastsündinu vanemale sünnitusmajast lahkumisel imiku hoolduspakk, kuhu kuuluvad beebi tarvis erinevad riideesemed. Esimest korda emaks saades, olin sellest uudisest meeldivalt üllatunud, sest esmased kulutused(vanker, voodi, turvatool jne) lapsele on üsnagi suured ja kingitus linna poolt beebiriietega on ju esmapilgul igati teretulnud,» kirjutas Tarbija24 poole pöördunud noor ema.

Pakki avades aga selgus, et enamus riideid olid odavast trikotaažist, nende ääred lotendasid, bodyl olid jalgevahel kõigest kaks jässakat trukki. Tavaliselt on bodydel kolm trukki.

Riideid kasutama hakates hakkasid esimese asjana trukkide juurest bodyl silmad jooksma. «Muidugi parandasin ma need augud ära ja samuti õmblesin soonikud käistele, et viimased ei lotendaks,» kirjutas naine. Tunduvalt tõsisem probleem selgus aga mähkmeid vahetades, kui ema avastas, et üks trukkidest on kadunud. «Paanikas katsusin lapse suu üle, ega ta seda alla neelanud ei olnud, õnneks oli trukk ühelt poolt ära tulnud ja lihtsalt teise trukipoolega kinni jäänud,» kirjeldas naine.

Raepress selgitab oma vastuses, et imiku hoolduspaki saamiseks kuulutab Tallinna Sotsiaal-ja Tervishoiuamet välja avatud riigihanke. Aastateks 2013-2014 võitis hanke Hipobaby OÜ kohustusega valmistada kahe aasta jooksul 7000 pakki ja viia need igakuuliselt sünnitusmajadesse. Hanke väljakuulutamisel määratletakse ka esemed, mis peavad hoolduspakis olema. Pakis olevate esemete nimekirja koostöös sünnitusmajade arstide ja õdedega ning lähtuvalt linna eelarvelistest võimalustest. Paki hind on koos käibemaksuga 18,95€. Pakis olevad riided teeb Hipobaby OÜ.

Raepressi kinnitusel pole vanemad varem pretensioonidega nende poole pöördunud. «Pigem on saadud tänuavaldusi, et linn toetab vastsündinute peresid rõõmsa sündmuse puhul,» seisab vastuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles