Lugeja küsib: mida teha korterisse prügi korjava naabriga?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prussakad ei lepi ainult ühe pere eluasemega.
Prussakad ei lepi ainult ühe pere eluasemega. Foto: Egert Kamenik/Postimees

«Üks naaber (naine) korjab omale korterisse prügi. Kui ta korteri ukse lahti teeb, siis hakkab terve trepikoda haisema. Samuti on tal toas väga palju prussakaid jne, mis tulevad teiste naabrite korteritesse. Kuna ta on ülevalt naaber, siis me ei saa suvel kauaks ajaks akent lahti teha, kuna tema juurest tulevad prussakad aknast sisse ja hais samuti,» kurdab küsija.

«Oleme ise kõikvõimalikud tõrjed ära proovinud. Oleme rääkinud probleemist ühistule. Ühistu esimees on temaga mitu korda ka rääkinud. On ka tellinud/teinud terves majas prussakatõrjet, (selle aasta jaanuaris) ja just see naaber läks sel päeval ära. Seega sellest tõrjest ei olnud kasu. Ikka on sama situatsioon. Ühistu on pakkunud abi ka selles suhtes, et tellib suure prügikonteineri ja kutsub töölised, et nad puhastaksid ta korteri ära, aga naaber keeldub, koguaeg ütleb et «ei ole vaja, ma koristan ise».

Situatsioon on selline, et lihtsalt tõrjest tema korteris ei ole kasu, kuna tal korteris suured prügimäed, mis lagunevad ja haisevad ja nende sees elavad ja paljunevad prussakad.
Kelle poole peab pöörduma kui ka ühistu ei suuda aidata? Kas meil on mingid õigused?» soovib ta teada.

Vastab jurist Andry Krass Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Kirjeldatud olukorras saavad end aidata korteriomanikud ise.

Korteriomanik, kes oma korterisse prügi korjab, rikub selle tegevusega korteriomandiseaduse § 11 lõike 1 punkt 1, mille kohaselt on korteriomanik on kohustatud hoidma korteriomandi reaalosa korras ning seda ja kaasomandi eset kasutades hoiduma tegevusest, mille toime teistele korteriomanikele ületab omandi tavakasutusest tekkivad mõjud. Eelnimetatud sätte rikkumine annab teistele korteriomanikele õiguse nõuda tema korteriomandi võõrandamist. Korteriomandi võõrandamisnõude esitamine toimub korteriomandiseaduse § 14 sätestatud alustel.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles