SEB muutis elu- ja pensionikindlustuse lepingutingimusi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB logo
SEB logo Foto: SCANPIX

AS SEB panga teatel muudeti SEB elu- ja pensionikindlustuse kliendilepingute üldtingimusi, mis jõustuvad 11. juulist.

Panga teatel on kliendil võimalus uute tingimustega mittenõustumisel kindlustusandjaga sõlmitud leping lõpetada, teavitades panka oma soovist hiljemalt 10. juulil.

Üldtingimustes uuendati viit olulisemat punkti. Muudetud üldtingimustes on täpsemalt reguleeritud juhud, millal lahendatakse vaidlused Eesti kohtus, millal välisriigi kohtus. Samuti täpsustatakse uuenenud üldtingimustes isikuandmete töötlemine.

«Täpsemalt on kirjeldatud isikuandmete töötlemise eesmärgid. Lisaks on välja toodud, millistel erinevatel õiguslikel alustel toimub isikuandmete töötlemine. Parema arusaadavuse tagamiseks on eraldi punktis välja toodud isikuandmete töötlemine seadusest tuleneval alusel (nt rahapesu tõkestamiseks) ja isikuandmete töötlemine nõusoleku alusel, et tagada kliendile kvaliteetne teenuse osutamine ning riskide juhtimine ja maandamine,» edastas SEB kommunikatsioonijuht Evelin Allas.

Kolmanda muutusena tõi Allas välja USA klientidele teenuse osutamise erisuste sätestamise. «Kindlustusandjal on õigus keelduda lepingu sõlmimisest, kui ilmneb, et klient on USA isik. Täienduste eesmärk on vältida vastuolu USAs kehtivate õigusaktidega,» selgitas Allas.

Pank tegi üldtingimustesse ka täiendused seoses rahapesu tõkestamise nõuete täitmisega ning täpsustas lepingupoolte vahel informatsiooni vahetamise sätteid.

Viimasena eemaldati üldtingimustest kindlustuslepingu maksevabaks muutmise sätted. «Seda põhjusel, et need kehtivad vaid osadele toodetele. Maksevabaks muutmise sätted asuvad nüüdsest konkreetse kindlustuslepingu tingimustes,» tõi Allas välja.

Uuenenud SEB elu- ja pensionikindlustuse üldtingimustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles