Eesti maasikahooaeg algab lähipäevil

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad.
Maasikad. Foto: Toomas Tatar

Põhja-Eesti maasikakasvatajad on oma lõuna kolleegidest nädala-paari jagu maas, kuid müügihooaja elavnemist prognoosivad mõlemad tänavu jaanipäevaeelsesse aega.

Lõuna-Eestis Nõo vallas Unipiha külas maasikaid kasvatav Valdis Kaskema ütles, et juba täna alustati laiemalt marjade pakkimise ja transpordiga. «Täna-homme-ülehomme tuleb saaki järjest rohkem. Kui on kuumad ilmad, on korraga palju saaki loota, kui jahedamad, valmib mari aeglasemalt,» rääkis Kaskema.

Tallinnas jõuavad Kaskema maasikad turgudele, No Bananas müügikohtadesse ja Säästumarketite esistesse müügikohtadesse. Esimesi maasikaid müüakse kõrgema hinnaga, Lõuna-Eesti päritolu koguni kuni 9-eurose kilohinnaga.

Juba eile leidis näiteks Keskturult Räpina maasikamüüja marju, mida müüdi 8 ja 6 euro eest.

Harjumaal Laastu Talu pidav Mihkel Loorits ütles, et maasikahooaeg võiks päikeseliste ja soojade ilmade korral Põhja-Eestisse jõuda juba nädala jooksul. «Kui ilm jätkub sellisena nagu praegu, läheb kaks nädalat maasikate turuküpseks saamiseni,» ütles Loorits.

Kuna maasikate valmimise täpne aeg pole alati kõige lihtsamini prognoositav, on ka hinda raske ennustada. «Selle paneb paika turg siis, kui maasikas letti jõuab. Möödunud aastal alustasime hooaega 8-eurose kilohinnaga ja hooaja keskmiseks hinnaks kujunes 3 eurot,» rääkis Loorits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles