Mida teha munakoortega?

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munakoortel on palju kasutusvõimalusi.
Munakoortel on palju kasutusvõimalusi. Foto: Panther Media/Scanpix

Olgu selleks pühapäevahommikused pannkoogid, härjasilm või upumuna, söögitegemisest järele jäänud koored viskab korralik koduperenaine tavaliselt ära.

Seda ei maksa aga ilmtingimata teha, sest Mother Nature Network pakub välja kümme võimalust, kuidas munakoortega nii aias kui ka kodus midagi kasulikku teha.

Sega munakoored mulla hulka

Munakoorte ja mulla segamine aitab aeglustada vee äravoolu lillepottides ja rikastab samal ajal mulda ka toitainetega.

Külva koortesse seemned

Miks osta potte, kui võid hoopis kasutada hoopis koori.

Raputa maapinnale

Õue puistatud munakoored on väga hea vahend tõrjumaks nii nälkjaid kui ka kasse. Lisaks ei leidu neis keemilisi ühendeid. Loomi peletavad nad hoopis oma teravate servadega.

Kasuta köögis

Pane suured munakoored köögivalamu äravoolu ette. Nii püüad kinni suuremad toidujäägid ja seejärel võid need ära visata.

Raputa maapinnale

Õue puistatud munakoored on väga hea vahend tõrjuda nii nälkjaid kui kasse. Lisaks ei sisalda need ühtegi keemilist komponenti, peletades loomi vaid oma teravate servadega.

Hõõru potte ja panne

Võid kasutada munakoori suurematest toidujääkidest lahtisaamiseks, aga veendu kindlasti enne, et see tegevus su kööginõude materjali ei kahjusta.

Söö kaltsiumitablettide asemel

Munakoored on hea ja odav vahend kaltsiumi saamiseks  nii inimestele, koertele kui ka kanadele. Selleks tuleks koori kuumutada ja neist pulber jahvatada. Pulbrit võib lisada näiteks salatikastmetesse: segada sidrunimahla või äädikaga.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles