Aasta vabatahtlikud lennutatakse tänutäheks reisile

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta vabatahtlik Sirli Heinsoo.
Aasta vabatahtlik Sirli Heinsoo. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

TÜ kliinikumi lastefond kuulutas aasta tublimateks vabatahtlikeks Maria Mandri ja Sirli Heinsoo, kes saavad tänutäheks kolmepäevase preemiareisi Lissaboni.

Lastefondi aasta vabatahtlikud selgusid fondi juhtkonna ja vabatahtlike koostöös, kus vabatahtlike ringkond valis enda seast välja neli tublimat, kes pääsesid edasi n-ö teise vooru. Neist neljast pidas juhtkond aunimetuse väärilisteks lastefondi Tartu vabatahtlike juhti Maria Mandrit ning Tallinna vabatahtlike juhti Sirli Heinsood.

Maria on lastefondi vabatahtlikuna tegutsenud 2011. aasta kevadest. Nende kolme aasta jooksul on ta algatanud hulga edukaid projekte, koordineerinud mitmeid üritusi ning täitnud fondis nii meediaspetsialisti kui vabatahtlike juhi ülesandeid. Maria on hariduselt eesti keele ja kirjanduse õpetaja ning töötab hetkel pedagoogina Tartu Rahvusvahelises Koolis. Maria on olnud nomineeritud ka 2013. aasta vabakondlase ning 2014. aasta vabatahtliku aunimetustele.

Sirli on lastefondi töös kaasa löönud juba pea neli aastat, millest viimase täitnud Tallinna vabatahtlike juhi kohuseid. Eelnevalt oli ta fondis varahaldur. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli biomeditsiini eriala ning igapäevaselt töötab juhtivspetsialistina Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi DNA osakonnas.

Sirli sõnul on lastefondi vabatahtlik töö tema jaoks meeldiv ajaviide, kus saab reaalselt tunda, et väikestest asjadest sünnivad suured. Osaks saanud tunnustus tuli talle suure üllatusena, samas tunneb ta heameelt, et vabatahtlike tööd nii kõrgelt hinnatakse. «Lastefondis on väga palju tublisid inimesi, kes vääriksid samasugust tunnustust ning seega loodan, et sedavõrd suuri preemiaid saab välja anda ka järgnevatel aastatel,» leiab ta. Ka Maria hindab organisatsioonisisest tunnustust väga kõrgelt.  

Mõlemad lastefondi aasta vabatahtlikud 2014 saavad autasuks lühireisi Lissaboni. Preemiareise toetab reisibüroo Baltic Tours.

Lastefondi tegevjuht Küllike Saar leiab, et seesugune autasustamine ja tunnustamine on vähim, mida fond saab teha inimeste heaks, kes annavad fondi kaudu abivajavate laste hüvanguks endast nii palju lihtsalt heast südamest.

Aasta silmapaistvamatele vabatahtlikele antakse preemiad üle reedel, 13. juunil Tartus Ahhaa teaduskeskuse kohvikus Newton, kus toimub lastefondi vabatahtlike tänuüritus. Eriti silmapaistvat tööd teinud vabatahtlikke premeeritakse kahe Rootsi kruiisiga neljale, kahe spaapaketiga, teatripiletitega ning Geomari kehahooldustoodetega. Auhinnad on välja pannud lastefondi partnerid Tallink, Aravon OÜ, Pühajärve Spaa&Puhkekeskus ning Teater Vanemuine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles