Video: kuidas teha kindlaks, et hotellitoas pole lutikaid?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lutikas.
Lutikas. Foto: SCANPIX

Mitte keegi pole huvitatud sellest, et tema kodus elaksid lutikad. Need putukad ei pruugi levitada haigusi, aga on kahtlemata ebameeldivaid sügelusi tekitavad õudusunenäoga võrreldavad tegelased.

Ilmselgelt on kõige teravamaks hoiatussignaaliks lutikatest nende hammustused kehal. Mõningatel juhtudel võivad need ilmneda ühes kehapiirkonnas ka kobaras kolme kuni viie kaupa, kirjutab Huffington Post.

Kui ööbida kodust eemal, näiteks mõnes hostelis või kämpingus, mis tekitab kahtluse, et see võib kubiseda kutsumata külalistest, tuleks jälgida lihtsaid soovitusi, et hilisemaid probleeme vältida.

Ameerika dermatoloogia akadeemia videos soovitatakse enne ajutisse majutuskohta minekut ja oma asjade lahtipakkimist tutvuda toaga:

1. Jäta oma kohver lahtipakkimata hotelli vastuvõttu ja palu võimalust vaadata tuba üle;

2. Tuppa sisenedes pane tähele, kuidas tuba lõhnab. Kui tunned magusapoolset, kopitanud lõhna, tasub ettevaatlik olla (lutikad toodavad kemikaale, mis võimaldavad neil omavahel suhelda);

3. Järgmiseks vaata põhjalikult üle voodi. Vaata hoolikalt üle tekk, tekikott, padjad, padjapüürid, madrats. Kui märkad kusagil pisikesi plekke (ka vereplekke) või kui avastad kesta-taolisi jäänuseid või pisikesi musti täppe, viitavad need lutikate kohalolule;

4. Leides eelnimetatud märke hotelli toast, palu teist tuba. Teine tuba peaks asuma lutikate leiukohast võimalikult kaugel (ka uus tuba tuleks enne üle kontrollida).

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles