Alaska varustab baaride tualettruumid rasedustestidega

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alaska ülikooli juhtimisel alustatakse Alaskas riiklikult rahastatud programmi, mille raames varustatakse selle aasta detsembris 20 baari ja restorani tualettruumid rasedustestidega.

Kokku kaks aastat kestev ja 400 000 dollarit ehk umbes 296 000 eurot maksev programm on püüe vähendada Alaska ülikõrget loote alkoholisündroomi esinemissagedust, mis on kõige kõrgem Ameerika Ühendriikides. Võrreldes teiste osariikidega pummeldavad Alaska sünnitusealised naised 20 protsendi võrra rohkem, kirjutab Time.com.

«See ei ole strateegia, mis töötaks krooniliste alkohoolikute puhul, kes joovad sõltumata sellest, mis sõnumit nad näevad,» ütles Jody Allen Crowe, kes on asutanud sarnase programmiga tegeleva organisatsiooni Minnesotas. «See programm keskendub 50 protsendile ootamatutest rasedustest, et nad saaksid oma rasedusest teada võimalikult varakult.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles