Vaata, millisteks lisatasudeks on jaanipäeval töötajal õigus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäev Võngri-Sarau talus Rõhul.
Jaanipäev Võngri-Sarau talus Rõhul. Foto: Jaanika Randam

Kuna riigipühad võidupüha ja jaanipäev satuvad tänavu argipäevadele, on töötajatel õigus vabale päevale. Võidupühale eelneval päeval tuleb aga tööpäeva lühendada kolme tunni võrra.

Sel aastal on 23. juuni esmaspäev, mis tähendab, et tööandja peab lühendama ainult nende töötajate tööpäeva, kes töötavad pühapäeval, aga mitte neil, kes lõpetavad töönädala reedel.

Kui tööandja otsustab siiski 20. juuni tööpäeva lühendada kui viimast tööpäeva enne riigipüha, siis  on õigus lühendamisele kõikidel töötajatel, sõltumata sellest, mis tööd ta teeb ja kas on osa- või täiskohaga töötaja.

Olukorras, kus töötaja tööaeg langeb riigipühale, on tööandjal kohustus töötatud tundide eest maksta töötajale kahekordset töötasu.

Samuti, kui töötaja peab tegema riigipühal ületunde, tuleb needki hüvitada, kas siis ületunnitööga võrdses ulatuses tasulise vaba aja andmisega või vastava kokkuleppe olemasolul rahas 1,5-kordselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles