Hiinas tähistatakse suvist pööripäeva koeraliha festivaliga

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte õiguste eest seisjad Koreas.
Koerte õiguste eest seisjad Koreas. Foto: JUNG YEON-JE/AFP

Niipea kui 21. juuni läheneb, valmistuvad maailma põhjapoolkeral elavad rahvad selleks, et tähistada riigiti üsnagi erriskummalistel viisidel suvist pööripäeva.

Inglismaal suunduvad tuhanded inimesed päikesetõusuks kuulsasse Stonehenge’i, rootslased tähistavad midsommar’it meiupuu ehk jaaniteiba püstitamise ning tohututes kogustes marineeritud heeringa, grillitud lõhe ja maasikatega. Californias, Santa Barbaras peetakse aga mitmeid kontserte ja paraade, vahendab Bloomberg Businessweek.

Hiina põhjaprovintsi Guangxi linnakeses Yulinis tervitatakse suvise pööripäeva saabumist tuhandete koerte lahtilõikamisega, et nende liha tasasel tulel ühepajatoiduks keeta ning siis kohalikele ja kaugemalt tulijatele valminud eksklusiivset rooga litši ja alkoholiga serveerida.

Koeraliha söömine pööripäeval on kohalik tava, mis on viimasel ajal eriti populaarseks muutunud koeraliha festivali korraldamisega. Festival algab päev enne 21. juunit ja kestab kokku kolm päeva.

Hiina linna restoranid serveerivad neil päevil rohkem kui 10 000 koera päevas. Rahvusvahelise humaanse ühiskonna eest seisvale organisatsioonile teadaoleva info kohaselt on mitmed neist loomadest omanikelt varastatud.

Yulini linnale, mis on igapäevaselt suhteliselt kõrvaline ja pisike paik suures Hiinas, tähendab koeraliha festival võimalust pääseda tähelepanu keskpunkti.

Hiina kasvav koeraomanike osakaal on muutunud festivali toimumisega aga valvsamaks ning on avaldanud survet lõpetada loomade massiline tapmine. Loomade õiguste eest seisjad peavad festivali illegaalseks.

Lisaks on Hiina meedia tähelepanu juhtinud riskidele, mis kaasnevad kontrollimata liha söömisega.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles