Video: mis juhtub inimesega, kui teda tabab insult?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Youtube'i videost.
Kaader Youtube'i videost. Foto: Kuvatõmmis

Kanadalanna tegi selfie-video teda tabanud insuldist, märkides, et tunneb kihelust ja tuimust näo vasakus pooles.

Kui kanadalane Stacey Yeps tundis oma näos tuimust ning ei suutnud korralikult rääkida, mõtles ta esiti, et teda on tabanud insult. Erakorralise meditsiini vastuvõtus tehtud testid näitasid aga, et kõik on korras ning arstide hinnangul olid naise sümptomid seotud stressiga.

Kui 49-aastane Yeps tundis paar päeva hiljem samu sümptomeid, otsustas ta teha selfie-video temaga toimuvast, vahendab Austraalia uudisteportaal news.com.au.

Toronto tervishoiu kõrgkool postitas 10. juunil Yepsi salvestuse YouTube’i, et näidata avalikkuse kuidas ära tunda insuldile viitavaid märke.

Video salvestas Yeps autoroolis. Naine ütleb kaamera ees, et ei tunne oma näo vasakut poolt. «See tunne on jälle tagasi... Kõik kiheleb vasakul pool,» ütles ta.

Pärast video salvestamist läks naine uuesti erakorralise meditsiini vastuvõttu, kus tal diagnoositi mini-insult. Tegemist on haigusnähuga, mis võib sageli ennustada tõsisema insuldi saabumist.

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles