Spordiarst: istuv töötaja peaks päevas kolm tundi seisma

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istuv töö.
Istuv töö. Foto: Panther Media / Scanpix

Kolm tundi päevas ja nii viis päeva järjest seistes tööd teha on spordiarsti hinnangul võrreldav aastas kümne maratoni jooksmisega.

Üks juhtivaid spordimeditsiini konsultante doktor Mike Loosemore ütles, et inimesi peaks julgustama tegema rohkem madala intensiivsusega harjutusi ja võimaldama neil tegema üksnes pisikesi elustiili muudatusi - näiteks istumise asemel rohkem tunde päevas tööd tehes seisma, vahendab The Telegraph.

Üheks Loosemore’i soovituseks on seista kolm tundi päevas, viis päeva nädalas oma jalgadel. «See on sama efektiivne kui joosta aastas kümme maratoni ning võib pikendada eluiga kuni kaks aastat,» ütles arst.

Mehe sõnul on Suurbritannia valitsuse soovitused inimestele teha viiel päeval nädalas 30 minutit mõõdukat trenni liiga nõudlikud.

Arsti hinnangul võivad sellised riigipoolsed soovitused spordiga mitte kokku puutunud inimesele näida ebareaalsetena ning võtta igasuguse motivatsiooni tervislikke eluviise oma igapäevaellu rakendada.

«Enamikel meist ei ole seda aega ega energiat sellist suurt kannapööret teha. Seetõttu on soovitustest loodetavad tulemused juba eos nullitud. Inimesed löövad lihtsalt käega ega võta sellest lihtsalt osa,» usub arst.

Loosemore kutsus valitsust üles tegema suuremaid pingutusi selleks, et inimesed asuks kasvõi pisikese sammu elustiili parandamise suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles