Reisifirmad avaldavad, kus ja mis hinnaga eestimaalased puhkavad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkusereis. Foto on illustreeriv.
Puhkusereis. Foto on illustreeriv. Foto: Caro / Scanpix

Eestis tegutsevate reisifirmade kinnitusel ei ole tavalisest külmem suvi puhkusereiside müüki oluliselt kasvatanud, kasvamas on hoopis siseturism.

Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektori Janika Ritsoni edastusel kehva ilma mõju müügis tunda veel pole. «Paketireise oleme juunis müünud umbes samal tasemel eelmise aastaga. Väikeses kasvus on aga siseturismi ja lähiriikide pakettide müük,» lisas Ritson.

Ka Baltic Toursi tootearenduse juhi Maris Kalda sõnul ei ole reisipakettide müügis tänavune jahe suvi kasvubuumi kaasa toonud. «Enamasti ostetakse paketireis pikemalt ette (nt mõne kampaania ajal) ning selliseid viimase hetke oste homsele-ülehomsele väljumisele ei ole palju,» tunnistas Kalda.

Lähedalasuvatest kuurortidest küllastunud eestimaalased on hakanud otsima rohkem eksootikat. Nii küsitakse reise sinna, kuhu reisikorraldajal valmispaketti pakkuda polegi. «Näiteks võib tuua Assoorid, Provence'i, Toscana, Spliti. Ka nende puhul tuleb oma reis aegsasti ette planeerida, et saada võimalikult soodne lennupilet sihtkohta,» tõi Kalda välja.

TEZ Touri turundus- ja kommunikatsioonijuht Svetlana Vertjanova sõnul võib ilm siiski paketireiside müüki kasvatada küll. «Enamikel inimestel on siiski kindel arv puhkepäevi aasta jooksul ning kui nende päevadel on kehv ilm, rikub see kogu puhkuse ära,» märkis Vertjanova.

Puhkama saab 300 euroga

Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektori Janika Ritsoni hinnangul võivad mõned kliendid olla veel äraootaval seisukohal ja loota, et ehk ilm Eestis veel paremaks pöörab. «Juuli ja august, mis on eestlaste põhilisemad puhkusekuud, on tavapäraselt soojema ilmaga kui juuni. Kui aga ilmad soojemaks ei lähe, siis võib ennustada siseturismi langust ja soojamaareiside müügi kasvu. Jaanipäeva külm ja vihmane ilm ilmselt pani juba mõnegi puhkaja sobivaid soojamaareisie vaatama.»

Praeguselt hetkel saada olevatest kõige soodsamatest paketireisidest tõi Ritson välja Kreeka. «Tänase lõuna seisuga on kõige odavamaks pakkumiseks Aurinko homne pakett Rhodose saarele Kreekas. Hinnaks on nädalasel paketil koos lennureisi ja majutusega kolmetärnises hotellis 429 eurot,» edastas Ritson, kuid lisas, et viimase hetke pakkumiste hinnad ja saadavus võivad iga hetkega muutuda.

Baltic Toursi tootearenduse juhi Maris Kalda edastusel on soodsaima hinna tagatiseks kas varajane tellimine või viimase hetke pakkumine. «Viimase hetke head pakkumised on hetkel Türgi, Bulgaaria, Kreeka ja Itaalia. Kui kiirelt reageerida, maksab nädalane reis lennu, majutuse ja hommikusöögiga 300 euro ringis reisija kohta,» märkis Kalda.

TEZ Touris on juunikuu lähikuupäevadel toimuvad reisid kõik välja müüdud. Jäänud veel mõned kohad Türgi juuli algul väljuvale reisile, mille hind algab 510 eurost inimese kohta kõik hinnas toitlustusega. «Kreetale saaks 2. juulil väljuvale reisile alates 415 euroga ja Bulgaariasse 6. juulil väljuvale reisile 544 euroga inimese kohta,» tõi TEZ Touri turundus- ja kommunikatsioonijuht Svetlana Vertjanova välja mõned näited.

Türgi ja Kreeka populaarseimad

Eestimaalaste kõige populaarsemateks reisisihtkohtateks peab Vertjanova Bulgaariat soodsa hinnataseme ja lühikese lennu pärast, mis sobivat hästi ka väikeste lastega peredele. Populaarsete sekka kuuluvad TEZ Touri kundede seas ka Türgi ja Kreeta.

Baltic Toursi müügistatistika põhjal on populaarseimad sihtkohad Türgi ja Bulgaaria, aga ka Kreeka ja Horvaatia. «Kel Türgis ja Bulgaarias juba korduvalt käidud, see soovib vahelduseks mõnd teist sihtkohta külastada, kuigi hinnatase võib pisut kõrgem olla,» selgitas BalticToursi tootearenduse juht Maris Kalda.

Estravelist müüdud suviste reiside edetabelit juhivad samad sihtkohad, mis möödunud aastal. «Ainuke vahe on tänavu selles, et Türgi on oma esikoha loovutanud Kreekale. Lisaks leiab topist Bulgaaria, Horvaatia ja Hispaania,» märkis turundus- ja kommunikatsioonidirektori Janika Ritson.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles