Jaanipäeva müügihitid rebiti lettidelt

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaheda ilmaga ostetakse rohkem grill-liha ja kanget alkoholi.
Jaheda ilmaga ostetakse rohkem grill-liha ja kanget alkoholi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jaekettide sõnul tehti möödunud pühade ajal tüüpilisi jaanioste ootuspäraselt palju – nädalavahetusel kippusid sooduspakkumised lettidelt otsa lõppema.

Rimi Facebooki lehel kurtis möödunud nädalavahetusel, 21. juunil klient, et kuigi soodushinnaga õlu oli Rakvere poest juba otsa lõppenud, näidati teleris jätkuvalt reklaame odavast kaubast.

«Alates praegu käimas oleva kampaania esimesest või teisest päevast on Rakvere Rimis nii lubatud odava A. Le. Coqi kui ka kala leti juures väljas kiri, et seoses suure huviga on kaup otsas. Nähes just praegu, kus Rakvere Rimi juba suletud on, televiisorist reklaami, kus lubatakse pooleliitriste purkidega kasti A. Le. Coq Premiumit hinnaga 11.99 + pant, eeldan, et kui hommikul Rakvere Rimisse sõidan, on mul võimalik seda sealt ka paar-kolm kasti osta?» uuris mees.

Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats kinnitas, et jaekauplus oli klientidele pühadeks kokku pannud atraktiivsed sooduspakkumised. «Nende planeerimisel võtsime arvesse möödunud aasta jaanipäevamüüke koos korraliku varuga. Samuti pidasime koguste saatmisel silmas, et kampaaniakaupu jaguks kogu pühadeperioodiks, mitte vaid esimesteks päevadeks,» toonitas ta.

Seetõttu võiski Batsi sõnul tulla ette juhuseid, kus mõnes kaupluses sai kaup küll ühel päeval otsa, ent juba järgmisel oli seda seal jälle piisavalt. «Jaanipäeva pikal nädalavahetusel läksidki kõige paremini kaubaks just eripakkumised lihale ja kalale ning alkoholile. Lihatoodete valikus väga suuri üllatusi polnud. Populaarseimad olid sea kaelakarbonaad, broilerišašlõkk, grill-ribi ja sealiha šašlõkk,» lisas ta.

Selver teatas, et neil jagunesid jaaniostud peamiselt neljale päevale 20.-23. juunini. Ootuspäraselt osteti lõkke äärde liha, vorsti, salatimaterjali, grillitarvikuid ning alkoholi.

«Jaanipühad heitliku ilma tõttu tähistamata ei jäänud, aga klientide ostukäru sisu on ilmast sõltuvalt väga erinev. Jahe ilm soosib sealiha, grillvorstide, kange alkoholi, maiustuste ning kookide käivet, samas pärsib linnuliha ning karastusjookide ja lahja alkoholi müüki,» kirjeldas Selveri keti juht Kristi Lomp klientide ostukäitumist. Mullusega võrreldes käive mõnevõrra siiski kasvas.

Jaanipäevale eelnevate päevade käive ületas mitmekordselt juunikuu tavapäevade käivet. Liha ja šašlõkki osteti jaanipäeva eel 129 tonni, erinevaid grillvorste 32 tonni ning värsket kala 15 tonni. Õlut müüdi üle 360 000 liitri ja siidrit 74 000 liitrit.

Jaanieelsed ostetuimad kaubad olid sea kaelakarbonaad, Gruusia šašlõkk, Vahemere grill-liha,  BBQ ribid, lõhe, õlu, salatimaterjal, värske kartul ning arbuus ja banaan. Liha ja šašlõkke osteti 129 tonni, toor- ja grillvorste 32 tonni ning värsket kala 15 tonni. Alkoholist eelistati A.Le Coqi Alexandrit ja Somersby õunasiidrit, aga ilmast tulenevalt olid populaarsed ka erinevad viinad ja rumm.

Liha kõrvale osteti kõige enam kobartomatit (45 tonni), Eesti kurki (15 tonni) ja varajast kartulit (35 tonni). Puuviljast eelistati arbuusi (66 tonni) ja banaani (42 tonni), aga populaarsed olid ka maasikad ja melon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles