Vaata, milliseid mähkmeid lugejad ostaksid

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähkmete hinnad erinevad riigiti.
Mähkmete hinnad erinevad riigiti. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui pisipõnni vanemad seisaksid poes mähkmeriiuli ees, soovitaksid lugejad viia kassalindile nii siidpehmeid ökomähkmeid, erinevaid Pamperseid kui ka potil käimist õpetavaid Libero mähkmeid.

«Ma pole üldse mitte mingi ökomutt aga need Naty ökomähkmed on tõesti nii siidised ning pehmed ja mõnusad,» kiitis lugeja. «Hind on neil kallim kui Liberol vms, aga ausalt, kvaliteet on ka ikka parem. Mulle on oluline, et lapse pepsi ümber poleks mingi keemia,» rääkis ta. «Ma olen igatahes täielik fänn!» ei suutnud lugeja vaimustus tagasi hoida.   

«Väga head olid Naty omad, aga võiks nii 20 protsenti soodsamad olla, siis ainult neid ostakski,» jagas lugeja oma kogemusi. «Aga muidu on Loving Touch püksmähe igapäevane ja seni on meil murevaba olnud. Pampersid ja Liberod jms jama on ülehinnatud,» arvas ta.

«Libero püksmähe on potilkäimise õpetuseks väga hea,» rääkis lugeja, kes on enda sõnul proovinud ära nii odavamad kui ka kallimad mähkmed. Tema arvates on kallimad siiski pisut paremad ning seda just lapse, mitte vanema seisukohalt. «Väikeste laste kehakuju on aga suhteliselt erinev, nii et mugavuse kohapealt ei saagi iga mähe igale lapsele sobida,» tõdes ta.

Ka erinevat sorti Pampersid on lugejate seas üsna populaarsed. «Pampers Active Baby maksab küll rohkem, aga odavamatega ei säästa juba seetõttu, et vahetada tuleb ikka palju rohkem. Näiteks kui vahelt midagi välja tuleb, mis on väga tõenäoline, siis muudkui pese ja kuivata,» räägib lugeja, miks tema just neid mähkmeid eelistab.  

«Meie lapsele sobivad ka Pampersid. Need on õhukesed ja kinnituskohad on venivad, mitte jäigad. Olen ka proovinud Loving Touch mähkmeid, kuid soojade suveilmadega tunduvad parimad Pampersid,» jäi lugeja oma esialgse arvamuse juurde.

«Minu lapsele olid kõige paremad siiski Pampersid,» rääkis lugeja. «Need lasid õhku läbi, olid õhukesed ja pepu ei punetanud» tõi ta näiteks. «Hädade sunnil proovisin vahel ka neid odavaid Maxima Favorite, aga nende mähkmetega oli peale üht tundi lapsel pepu lausa graanuleid täis,» kurtis lugeja.

Nagu selgus ka eelmise lugeja jutust, võivad mõned mähkmed väikelaste tundlikule nahale hoopis halvasti mõjuda.   

«Ei saanud meie pisike ei Pampersite ega Liberotega hakkama. Paar päeva ja tagument villis. Proovisin siis Maximast pärinevaid Optima Linijasid ja uskumatu, mured kadusid, » nentis üllatunud lugeja.

«Meil tekitasid Muumi mähkmed lööbe,» kurtis järgmine lugeja, kes soetab praegu hoopis Pampersi mähkmeid. «Säästukast sooduka ajal ostan neid kastiga, tuleb 19-20 senti tükk, » rääkis ta.

Kampaaniate ja sooduspakkumiste ajal soetavad mähkmeid teisedki pered.  

«Minu lapsele sobivad kõik mähkmed ja soetan neid, kui on parajasti soodukas, et hind jääks umbes 16 sendi kanti number kolm mähkmetel,» kirjeldab lugeja oma ostuharjumusi.

«Mina olen oma laste puhul kasutanud Maximas müüdavaid Favorit mähkmeid – väga odavad, aga samas on mõnusalt õhukesed. Mähkmete vahelt on tulnud läbi vaid tõesti üksikud korrad,» tõdeb lugeja. Tema arvates on need kõige soodsamad mähkmed Eestis.

Samas teab ta rääkida, et Leedu Maximas on samadele mähkmetele suured sooduspakkumised. Vahel on sama mähkmepakk Leedus lausa neli eurot soodsam kui Eestis. «Siin pole neile aga veel soodukaid näinud, kuid samas on need täishinnaga ka soodsad, olen väga rahul! » kiidab ta.

Mähkmeid ostetakse välismaaltki. «Mina olen soetanud kõik mähkmed Rootsist ja Norrast,» ütles lugeja, kelle sõnul on seal mähkmed kolm korda odavam kui Eestis. «Öömähuks on Pampers, tavakasutuses kasutame Rootsi kohalikku Toujours mähet, mis maksab kolm kuni viis eurosenti tükk.

«Parimad on kahtlemata Muumid, eriti väiksemale lapsele. Soomest saab neid oluliselt soodsamalt, isegi alla 20 sendi tükk. Meil kahjuks on need palju kallimad,» räägib lugeja, kelle arvates on Huggiesed ja Liberod üsna sama kvaliteediga, aga viletsamad kui Muumi mähkmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles