Millal saab värsket Eesti kartulit kõige odavamalt?

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske kartuli hind muutub iga päevaga.
Värske kartuli hind muutub iga päevaga. Foto: Tarbija24

Kodumaiste kartulite hind on hetkel veel kõrge, kuid kasvatajate kinnitusel on juba paari nädala pärast oodata suurt hinnalangust.

«Kahe nädala pärast langeb Eesti värske kartul kahe euro peale,» prognoosis 25-aastase staažiga Harjumaa kartulikasvataja Aarne Arro.

Nõmme turul maksab tema kasvatatud varajase kartuli kilo praegu 3-3,5 eurot. «Kui kartul jääb seisma, tuleb meil hinda alla lasta,» lisas Arro, kes alustas tänavu varajaste kartulitega kauplemist kaks nädalat tagasi.

9. juunil esimesi kartuleid edasimüüjateni transportinud Urmas Pärnalaas ütles, et tema ei julge puusalt tulistades kartuli täpset hinda prognoosida, kuid odavamaks läheb see paari nädala pärast kindlasti.

«Hind langeb ikka kogu aeg. Alguses oli neli eurot, nüüd juba laias laastus kolm,» rääkis Tartumaa kartulikasvataja Pärnalaas.

Tema sõnul on tänavu oodata enam-vähem head saaki. «Vähemalt neil kasvatajatel, kes kõik ettevalmistustööd ära tegid,» märkis ta.

Tartumaa kartulikasvataja Enn Kull ütles samuti, et kartuli hind langeb iga päevaga. «Kuni juuli alguseni langeb ja püsib seejärel paigal umbes 20. juulini,» möönis Kull, kes müüs esimesi kartuleid juba 5. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles