Kiirmoeketist kleidi ostnud naine avastas sellelt appikarje

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti kiirmoebrändi Primark kleidi ostnud noor naine leidis selle sildilt tikitud appikarje.

Walesist pärit Rebecca Gallgher oli ostnud Primarkist 12,5 eurot maksnud kleidi ning otsis parajasti juhiseid selle pesemiseks, kui avastas sildi, millele oli käsitsi tikitud kiri: «Forced to work exhausting hours» ehk siis «sunnitud töötama kurnavalt pikalt», kirjutab ecouterre.com.

Gallagher usub, et õmblustsehhi töötaja tikkis selle kirja kleidi sildile meeleheitest. «Mul pole aimugi, kes selle sinna pani, kuid see võttis mul seest kõhedaks,» ütels ta South Wales Evening Postile. «See paneb mind arvama, et tegemist oli appikarjega – et anda meile, Briti inimestele teada, mis toimub.»

25-aastane naine väitis, et Primarki esindaja katkestas kõne, kui ta sel teemal telefonitsi rääkida soovis. Antud juhtum pani teda aga ümber hindama oma tarbimisharjumusi. «Kui aus olla, polnud ma kunagi kuigi palju sellele mõelnud, kuidas riideid tehakse. Kuid see pani mind mtõlema, kuidas me saame oma odavad moekaubad. See tekitab minus õudu, kui mõtlen, et mu suvetopi võib olla teinud mõni ülikurnatud inimene, kes rügab tööd teha ülikehvades tingimustes.»

Primarki teatel pole taolisi juhtumeid nende toodetega varem esinenud. «See on imelik, et see tuli ilmsiks alles nüüd, kuna kõnealune kleit oli müügil enam kui aasta tagasi,» ütles firma esindaja. «Oleksime tänulikud, kui klient annaks selle kleidi meile, et me saaksime uurida, kuidas lisasilt selle külge tekkis ning kas selle taga on midagi, millega peaksime tegelema.»

Pilti kleidi külge õmmeldud sildist näeb siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles