Viis toitu, mis annavad rohkem valku kui muna

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanamunade valgurikkus on kõigile teada – üks keedetud muna annab kuus grammi valku. Kuid tegelikult on teisigi maitsvaid ja tervislikke toiduaineid, mis sisaldavad isegi rohkem valku.

Womenshealthmag.com toob välja viis sellist toiduainet.

Kuivatatud spirulina

Kala ei ole ainus meresaadus, mis sisaldab palju valku: vaid kaks supilusikatäit neid kuivatatud merevetikaid sisaldab tervelt kaheksa grammi proteiini, andes seejuures vaid 40 kilokalorit. Kasuta spirulinat salatis või röstitud köögiviljadega.

Röstitud sojaoad

Vaid 50 grammi seda snäkki sisaldab 15 grammi valku, andes samal ajal korralikus koguses kiudaineid ja kaaliumi.

Kreeka jogurt

Maitsestamata ja rasvavaba Kreeka jogurt on valgusisalduse poolest tõeline leid – väike plasttopsitäis seda tervislikku jogurtit annab 17 grammi proteiini ja vaid 100 kilokalorit.

Grueyere'i juust

28 grammi seda ülimaitsvat Šveitsi juustu annab rohkem kui 8 grammi valku. Kuid ole sellega siiski ettevaatlik, sest juust annab ka palju rasva ja kaloreid.

Kõrvitsaseemned

Need seemned on rohkem tuntud oma magneesiumirikkuse poolest, kuid ühtlasi on nad ka heaks valguallikaks: tervelt 10 grammi ühes topsitäies (ca 138 grammi).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles