Politsei soovitab saage autodest mitte osta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal pakuti autos müügiks Stihli mootorsaele (pildil) sarnanevat Stehli mootorsaagi.
Saaremaal pakuti autos müügiks Stihli mootorsaele (pildil) sarnanevat Stehli mootorsaagi. Foto: www.floratech.ee

Politsei on hakanud jälle saama teateid võõramaalaste kohta, kes müüvad autodest oletatavasti võltsitud mootorsaage.

Politsei saab aeg-ajalt ikka Eestimaa erinevatest kohtadest teateid, et kuskil parklas või mõne kaupluse lähistel tülitatakse inimesi ja pakutakse neile soodsalt mingit kaupa. Viimane kaebus puudutab mootorsaage.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Graki sõnul said nad viimase teate Kuressaarest. Jaanipühade ajal teatas inimene politseile, et talle pakuti müügiks mootorsaagi. «Politsei sõitis kohale, et nii müüjat kui ka kaupa kontrollida, kuid politsei kohalejõudmise ajaks oli müüja jõudnud lahkuda,» tõdes Graki.

Saarte Hääl kirjeldas, et tegemist on tumedavereliste võõramaalastega, kes pakuvad saage müügiks Poola numbrimärgiga autost ja seda mitmel pool Saaremaal.

Politseile teadaolevalt pakutakse tuntud firma nimega (Stihl - toim) sarnanevaid Stehl saage.

Kaks aastat tagasi pidas politsei kinni kolm Rumeenia kodanikku, kes pakkusid Tallinnas kaubanduskeskuse parklas inimestele samasuguseid mootorsaage, mis osutusid võltsinguteks.

«Üldiselt soovitame näiliselt soodsatest käest kätte tehingutest hoiduda. Sellistel puhkudel ei saa te ostetavale kaubale garantiid, tegemist võib olla odava võltskaubaga,» rääkis Grak, kelle sõnul kaasneb igasuguste tehniliste ja tundmatu firma nime kandvate seadmete kasutamisel ka risk.

«Teadmata on, millistest detailidest ja kui töökindlalt nad kokku pandud on ning võib juhtuda, et seadme käivitamisel see kas ei hakka tööle või puruneb ja vigastab teid,» märkis pressiesindaja.

Samuti on näiliselt soodsa kauba puhul oht osta midagi sellist, mis on kelleltki varastatud. «Sel moel toetate kurjategijaid ja julgustate neid uusi kuritegusid toime panema, sest nad saavad juurde enesekindlust – turg on olemas,» lisas Grak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles