Lugeja küsib: kas julgen kassipoja välja lasta, kui tänavakassist ema maja juures käib?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoeg
Kassipoeg Foto: SCANPIX

«Kas julgen kodustatud kassipoja välja lasta, kui tänavakassist ema kogu aeg veel maja juures söömas käib?» küsib lugeja.

«Eelmisel suvel avastasime oma hoovis väga ara ja näljas emase kassi. Järsku oli tal väike isane poeg, kelle me sügise tulekul pingutustega kodustasime. Olime ju neile süüa andnud ja külmad tulid peale. Kuna kodus oli juba 9-aastane kastreeritud isane kass, jäi ema õue ja käib siiani söömas. Elas kenasti talve üle. Tubased kassid saavad omavahel kenasti läbi, mängivad jne. Nüüd on kevad ja ma ei julge noort õue lasta. Kas ta mäletab ema, jookseb ära või tuleks ta lasta koos vana kassiga? Elame linnas, sõidutee kohe maja ees. Muidu sai temast nii sülekiisu, milline vana pole kunagi olnud,» selgitab lugeja.

Vastab Marion Maksimov MTÜ Kasside Turvakodust.

Vastasite ise oma küsimusele: «Elame linnas, sõidutee kohe maja ees». Loomulikult ei mäleta kass oma ema ega ema teda ja loomulikult ei oska ta autode vahel liigelda. Tõenäosus, et saab üsna ruttu surma, on minu hinnangul 100%.

Ma ei saa hetkel üldse aru, miks on vaja kass õue lasta, kui ta on toas kasvanud ja elanud? Milleks riskida oma loomade eluga? Lisan veel, et kassi üksi õue laskmine ei ole seadusega kooskõlas.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles