Mõned inimesed põletavad süsivesikuid paremini

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on taas leidnud midagi, milles saab süüdistada oma vanematelt saadud geene: kui pasta teeb sind paksuks, võib see tähendada, et oled pärinud kehvema süsivesikute ainevahetuse. 

Ajakirjas Nature Genetics avaldatud uuring viitab sellele, et meie geenid vastutavad süsivesikute ainevahetuse eest ja see võib omakorda mõjutada meie kehakaalu, kirjutab Shape.com.

Nimelt näitas uuring, et inimesi, kellel oli kõige vähem süsivesikute seedimist kontrolliva geeni AMY1 koopiaid, ohustas kaheksa korda suurem rasvumise risk võrreldes nendega, kellel oli kõige enam nimetatud geeni koopiaid.

See näitab taas kord, et kaalulangetusest rääkides ei saa olla kõigile sobivat lahendust. «Kaks inimest, kes söövad täpselt sama toitu ja kelle elustiil on sarnane, kuid geenid on erinevad, võivad saada väga erinevaid tulemusi oma kaalu ja haigusriskide osas,» ütles dietoloog Rachel Begun.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles