Lugeja küsib: kui pika etteteatamistähtajaga võib katseajal töölepingu üles öelda?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Kas katseajal võin töölepingu üles öelda ka pikema etteteatamis tähtajaga, kui 15 päeva; näiteks kuuajalise etteteatamisega? Soovin, et tööandjal jääks rohkem aega uue töötaja leidmiseks,» küsib lugeja.

Vastab tööinspektsiooni Põhja inspektsiooni tööinspektor-jurist Kaia Taal.

Katseajal töölepingu ülesütlemise tähtaja sätestab töölepingu seaduse § 96, mille järgi võib töölepingu katseajal üles öelda vähemalt 15-kalendripäevase etteteatamistähtajaga. Seega on 15 kalendripäevane tähtaeg minimaalne aeg etteteatamiseks, mida seadus eeldab ning sellest pikemat aega on võimalik rakendada. 

Sama kehtib ka teiste tähtaegade kohta, mille seadus kehtestab minimaalsetena ning töölepingu ülesütlemisest etteteatamise tähtajad seda just ongi.

Pööran Teie tähelepanu asjaolule, et tööinspektsiooni õigusalane selgitus ei tähenda seaduse ainuõige tõlgenduse kehtestamist. Vastus on antud olemasolevate andmete põhjal ja kui tekib täiendavaid küsimusi, siis võtke palun uuesti ühendust. Töösuhetest tulenevate probleemidega on Teil alati võimalik pöörduda kohaliku Tööinspektsiooni juristi poole.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles