Nördinud pereisa: TV3 saate tõttu oleks meie kodu maha põlenud

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud röster.
Põlenud röster. Foto: Erakogu.

Kümneaastane tüdruk üritas TV3 saate «Suvesangarid» järgi valmistada külili asetatud rösteriga juustusaia, ent õnnetul kombel süttis röster põlema ning pereisa kinnitusel jäi vähe puudu, et kodu oleks maha põlenud.

Tütre huvides anonüümseks jääda soovinud pereisa kirjeldas Facebooki postituses, et nende perele algas koolivaheaeg paraja šokiga, kui üksi kodus olnud tütar TV3 «Suvesangarite» soovituse kohaselt oleks peaaegu kodule tule otsa pannud.

«TV3 õpetus oli lihtne - keera röster külili, pane juustusai sisse ja küta! Selle vahega, et meie röster läks kõrge lahtise leegiga põlema,» kirjeldas pereisa nördinult. Tema sõnul oli ainus, mis kõige hullemast päästis, tüdruku kiire tegutsemine ning köögikappideni ulatuvate leekide katmine käterätikuga.

«Väga õnnelik õnnestus, vaadates, mis oleks minuti-paari jooksul võinud juhtuda. Põlenud tööpind, kõrbenud seinakapid, suitsutahma täis korter on väike hind selle kõige kõrval,» lisas ta.

Pereisa hämmastas aga TV3 suhtumine, keda ta toimunust informeeris. Tema sõnul eemaldas TV3 kõnealuse saate järelvaatamisest. «Pole klippi, pole vestlust, pole probleemi,» märkis ta.

Põlenud röster. Foto: Erakogu.

«Minul aga kripeldab päris tugevasti, sest kaks minutit veel ja kogu meie kodu oleks tänu TV3-le maha põlenud. Võib-olla ma olen naiivne, aga eeldasin neilt aktiivset tegutsemist, et olukord enda kasuks pöörata - informeerida avalikkust tehtud veast, rääkida tuleohutusest, pöörata kasvõi üheks sekundiks oma tähelepanu ka tüdrukule, kes sellest seiklusest väga ehmununa, aga elusa ja tervena välja tuli,» kirjutas pereisa postituses.

TV3 avalike suhete juht Annely Adermann kinnitas, et TV3 «Suvesangarite» saates oli kahe nädala eest tõepoolest eetris eksperiment, kus valmistati külili asetatud rösteriga juustusaia.

«Kuigi saatejuhid manitsesid ettevaatlikkusele, juhtus televaataja kodus äärmiselt kahetsusväärne õnnetus, kui tema 10-aastasel tütrel katset järgi teha proovides röster põlema süttis,» selgitas Adermann.

Pereisa pöördus Adermanni sõnul 12. juunil TV3 poole, soovides vastust, kuidas telekanal tekkinud olukorra lahendab.

«Loomulikult šokeeris juhtunu nii TV3 inimesi kui ka saate tegijaid. Suhtlesime temaga, vabandasime ja andsime talle ka teada, mida ette võtsime,» möönis Adermann, kelle kinnitusel eemaldas TV3 selle lõigu TV3 Playst.

Lisaks olevat nad kohtunud saate tegijatega ning leppinud kokku, et edaspidi on ohtlike katsete tegemine saates keelatud ning keerulisemate eksperimentide juurde lisatud range hoiatus neid kodus mitte proovida – eelkõige juhuks, kui hilisõhtust saadet satuvad vaatama lapsed.

«TV3 ja «Suvesangarite» meeskond vabandavad veelkord, eriti väikese tüdruku ees, keda õnnetus südamest šokeeris, kuid kes kriitilise olukorra siiski vapralt lahendas. «Suvesangarid» on olemuselt muhe ja positiivne saade ning konkreetse õnnetusega lõppenud eksperiment on seetõttu eriti kahetsusväärne,» lisas Adermann.

Pereisa aga sõnas, et saade on eetris küll õhtuti, kuid tema tütar vaatas seda kordusest järele päevasel ajal. «Juhtisime ka TV3 tähelepanu sellele, et on koolivaheaeg ja lapsed jälgivad seda. Jah, nad võtsid küll saate maha ja vabandasid, kuid see on ka kõik. Minu jaoks ei ole asi lõpetatud. TV3 ei ole midagi teinud enda poolt, et sääraseid õnnetusi enam ei juhtuks,» jäi mees endale kindlaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles