Millistes riikides on õlu odav, millistes tuleb maksta hingehinda?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavaima 0,5-liitrise pudeli õlut saab FinanceOnline'i andmeil Ukrainast.
Odavaima 0,5-liitrise pudeli õlut saab FinanceOnline'i andmeil Ukrainast. Foto: Kuvatõmmis/Postimees

FinanceOnline avaldas maailmariikide võrdluses odavaima ja kallima õllehinnaga sihtkohad. Hinnavõrdluse aluseks võeti poes müüdava 0,5-liitrise pudeliõlle umbkaudne hind.

Portaali soovituse kohaselt ei ole suurt vahet, kas reisida Aasiasse või Ida-Euroopasse, sest mõlema piirkonna õllehind paigutub maailma odavaimate sekka.

Nii nimetab portaal õllesõbralikeks riikideks Ukrainat, Kambodžat, Tšehhit, Hiinat, Serbiat ja Panamat.

http://f12.pmo.ee/Y3UgSeXMkYOhkH4-M7fE6hKrqqA=/0x0/nginx/o/2014/07/02/3160655t1heb25.png

Kui aga tegemist on keskmisest suurema alkoholisõbraga, tasuks Lähis-Ida riikidesse reisimist vältida. Mitte põhjusel, et alkohol on paljudes neis riikides seadusega keelatud (alkoholi saab kätte vaid väga üksikutest kohtadest), vaid põhjusel, et õlu on seal maailma kõrgeimas hinnaklassis. Üks pooleliitrine õlu Iraanis maksab sama palju kui peaks maksma 13 pudeli eest Ukrainas.

Lisaks tabelitele millised on kallima ja odavama õllehinnaga riigid maailmas, selgitas FinanceOnline välja ka selle, millistes riikides elavad maailma kõige suuremad õllesõbrad.

Tabelis on näidatud 2012. aasta alkoholitarbimise tulemused riigiti. Kasutatud andmete kohaselt tarbiti Tšehhis aastas ühe inimese kohta 419 (0,35-liitrist - toim.) pudelit õlut, Eestis 288, mis paigutab meid tabelis neljandale kohale.

http://f8.pmo.ee/CgoaXsmKIxXXTXSSazv6-D47LcQ=/0x0/nginx/o/2014/07/02/3160667t1h2458.png

 
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles