Uue puhkusesihtkoha piletimüük kasvas 85 protsenti

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Portugalis.
Hotell Portugalis. Foto: AFP / Scanpix

Reisibüroo Estraveli piletimüügistatistika näitab, et võrreldes eelmise aastaga on Portugali populaarsus suvise sihtkohana oluliselt tõusnud ning piletimüük kasvanud lausa 85 protsenti.

Homsest alustab Portugali lennufirma TAP Tallinn-Lissaboni otselende, mis saab olema Tallinna lennujaama pikima ja kaugeima otseliiniga. Estraveli statistika kinnitab, et otselennud on oluliselt kasvatanud Portugali populaarsust puhkusesihtkohana.

Estraveli esimese kahe kvartali müügistatistika näitab, et Lissaboni liin võeti eestlaste poolt väga hästi vastu ja juba siis, kui lennupiletite müük jaanuarikuus avati, osteti juuli- ja augustikuuks soodsaima hinnaklassiga piletid ära. Seoses otseliini avamisega on Portugal puhkuse veetmise sihtkohana jõudnud paljude eestlaste teadvusesse ning see on kasvatanud ka teiste lennufirmade Portugali piletite müüki.
 
«Populaarseimad sihtkohad on pealinn Lissabon, ajalooline Porto, riigi lõunatipu kuurort Faro ja Madeira saarel asuv Funchal,» sõnas Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektor Mauri Saarend.
 
Otselend Portugali pealinna kestab graafikujärgselt 4 tundi ja 50 minutit, olles Tallinna lennujaama pikim ja kaugeim otseliin.
 
«Lissaboni otseliin on väga positiivne uudis eeskätt Eesti puhkusereisijatele. Portugal on oma põneva ajaloo, meeldiva kliima ja Lääne-Euroopa soodsaima hinnatasemega puhkusereisijate jaoks väga atraktiivne sihtkoht,» lisas Saarend.
 
TAPi uus liin annab Eesti reisijatele võimalusi ühe ümberistumisega jõuda paljudesse uutesse sihtkohtadesse, näiteks erinevatesse Hispaania, Brasiilia ja USA linnadesse, Marokosse ning Assoori saartele. «Meie kliendid on broneerinud lisaks Portugali sihtkohtadele peamiselt TAPi Brasiilia ja USA pileteid. Soovitame kindlasti ka Marokosse lendamisel TAPi mugavaid lennukeid.»
 
TAP on tuntud ka selle poolest, et pakub väga head pardateenindust – söögid-joogid on pileti hinnas ka lühikestel Euroopa-sisestel lendudel. Kui sihtkoht asub väljaspool Euroopat ja sinna puudub sama päeva ühendus (puudutab eelkõige USA lende, aga ka näiteks mõnesid Brasiilia linnu), saab üheks ööks majutuse Lissaboni 4- või 5-tärni hotellis lennufirma kulul. Keskmine Estravelis müüdud TAPi lennupileti hind on sel aastal olnud 340 eurot.
 
Portugali rahvuslikule lennukompaniile TAPile pakub alternatiivi Portugali lendamisel Lufthansa, millega lennates tuleb Frankfurdis lennukit vahetada, kuid millel on rohkem väljumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles