Sügisel avab Tallinnas uksed Põhjamaade esimene kassikohvik

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembris avab Tallinna kesklinnas uksed kassikohvik, kuhu on kassidega mängima oodatud kõik suured loomasõbrad.

Kassikohviku avamise taga on endine raamatupidaja Helen Jõudna, kes on ise suur kassisõber. Idee sai ta ühest kevadisest Ringvaate saatest, kus räägiti Londoni kassikohvikust. «Hakkasin uurima ja selgus, et viimasel ajal on samasuguseid kohvikuid asutatud ka mujal Euroopas, näiteks Budapestis, Berliinis ja Pariisis,» ütles Jõudna. «Ma ei saanud sellest mõttest enam lahti, pidin ära tegema! Tahan, et ka meie loomasõpradel oleks tore koht, kus istuda ja nurruvaid kaaslasi jälgida,» lisas ta.

Varsti peale Ringvaate saate nägemist võttis Jõudna ühendust Kasside Turvakoduga ning üheskoos otsustati, et kohvik hakkab abistama turvakodu vabatahtlikke kiisudele uute kodude leidmisel. Ta loodab, et kassikohvik aitab leida kodu paljudele ja ehk suurendab ka loomade pidamisega kaasnevat vastutustunnet ühiskonnas.

Nii on Jõudna juba mitu kuud ettevalmistusi teinud, et juba varsti avada kassikohvik kõigile neile, kes soovivad kasse vaadata ja nendega mängida. Kui mõni kiisu peaks suureks lemmikuks saama, võib kohviku külastaja ta koju kaasa võtta. «Kassikohvikusse on oodatud kõik loomasõbrad, eriti kasside sõbrad,» lausus ta.

Jõudna värbab juba teenindajaid ning huvi on tema sõnul suur. «Olen saanud igasuguseid pakkumisi,» märkis ta. «Paljud on end isegi vabatahtlikuks pakkunud - kassisõpradele on see nagu töö ja hobi koos.»

Kassikohviku külastus hakkab maksma 5 eurot, samuti on võimalik osta 100-eurone pilet pooleks aastaks. Kohvikus saab teed ja kohvi, salateid, suppi, smuutisid, saiakesi ning kooke.

Kassikohviku toetuseks on praeguseks ühisrahastussaidi Hooandja kaudu annetatud juba üle 3000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles