Mitu muna sõi Eesti elanik eelmisel aastal?

Triin Ärm
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad tulevad linti pidi automaatselt pakenduskeskusesse. Seetõttu on töökäsi vaja vähem kui siis, kui mune peaks korjama kanalas käsitsi lindile.
Munad tulevad linti pidi automaatselt pakenduskeskusesse. Seetõttu on töökäsi vaja vähem kui siis, kui mune peaks korjama kanalas käsitsi lindile. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Statistikaameti andmetel sõi iga Eesti elanik ühel või teisel kujul keskmiselt 214 muna.

Seda on kaheksa protsenti rohkem kui aasta varem. 

«Kanamunade tarbimine on viimased viis aastat kasvanud. Tegemist on soodsa valguallikaga ja tunnustatud tervisliku tootega. Müüdid munas sisalduva kolesterooli kahjulikkusest on nüüdseks hajutatud,»  rääkis Talleggi turundusjuht Triin Kõrgmaa.

«Samas tuleb 2013. aasta tarbimise nii järsk kasv siiski üllatusena. Küllap on selle tarbimishüppe taga muuhulgas ka muna erakordselt soodne hind eelmisel aastal, mis omakorda oli tingitud kiiresti kasvanud munade tootmismahust Euroopa Liidus,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles