Video: mis juhtub kiirtoidukoha teenindajale 100 dollarit andes

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenindajale ulatatakse jootrahana 100 dollarit.
Teenindajale ulatatakse jootrahana 100 dollarit. Foto: Youtube'i video kuvatõmmis

Kiirtoidukohtade töötajad teenivad USAs pea kõige madalamaid palku ning saavad harva jootraha, kuid mis juhtub siis, kui neile ulatada 100 dollarit ehk ligi 75 eurot?

Kaks meest otsustasid Ameerikas filmida, kuidas nad ulatavad kiirtoidukoha töötajale jootrahaks 100 dollarit, et näha, kuidas nad sellele reageerivad, vahendab Business Insider. Üks meestest, Jesse Jhaj, ütles väljaandele, et tegi ka ise aastaid seda ränka tööd kella 7st hommikul 11ni õhtul miinimumtasu eest ja on alati tahtnud raskeid töötingimusi esile tõsta.

Los Angeleses filmitud video on tõeliselt südantsoojendav. Teenindajad keelduvad raha vastu võtmast. Tundub, et üks hakkab pakkumise peale nutma, samal ajal kui teine purskab naerma ja tahab mehi kallistada, pöörates end seejärel ümber, et anda summa inimesele, kes näib olevat kodutu.

«Jagasime kokku laiali üle 1000 dollari ja rohkem teenindajaid jootrahast keeldus kui selle vastu võttis,» lausus Jhaj. Paljudes kiirtoidukettides on jootraha vastu võtmine keelatud. Video on kogunud juba üle miljoni vaatamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles