Toitlustus Elroni rongides lükkus kaugustesse

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong seest.
Elroni rong seest. Foto: Margus Ansu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) nõustus Elroni palvel edasi lükkama tähtaega, mil firma on kohustatud alustama rongides söögi ja joogi pakkumist.

Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip esitas 5. märtsil ministeeriumile ülevaate toitlustusteenuse osutamise ettevalmistamisest rongides. Oma ülevaates soovis ta tegelikult alustada ministeeriumiga läbirääkimisi, et muuta mullu 29. juunil sõlmitud avaliku teenindamise lepingut, mis sätestas, et Elron peab tänavu 1. aprillist pakkuma ekspressrongides toitlustust.

MKM palus seepeale Ossipilt läbirääkimistel täiendavat ülevaadet, mis sisaldaks infot toitlustusteenuse teostatavuse, võimalike tähtaegade ning majandusliku otstarbekuse kohta.

Ossip tõi välja tegevused, mis on toitlustuse pakkumiseks vaja eelnevalt läbi viia ja nentis: «Kuna need tegevused sisaldavad investeeringut seadmetesse suurusjärgus 400 000–420 000 eurot ning selle käigus demonteeritakse vähemalt kümme istekohta igast rongist, kuhu on ettenähtud toitlustusteenuse osutamiseks teenindusnurga loomine, ei näe me hetkel võimalust, et toitlustusteenuse kontseptsiooni oleks võimalik lähima aasta jooksul ellu viia.»

Lisaks tuli Ossipi sõnul arvestada asjaoluga, et liiklusõnnetuses kannatada saanud neljavaguniline diiselrong on võimalik uuesti liinile saata alles orienteeruvalt aasta pärast ning pidevas istekohtade puuduses ei ole mõistlik täiendavalt rongidest istekohti eemaldada.

Ministeerium nõustus tähtaega edasi lükkama ja sätestades uue tähtaja pärast seda, kui on taastatud liiklusõnnetuses kannatada saanud diiselrong ning põhjalikumalt analüüsitud reisijate ootusi ja nõudmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles