Poodides lõppes Eesti porgand otsa

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti porgandid.
Eesti porgandid. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kodumaist porgandit peab poelettidel tikutulega taga otsima – oranži köögivilja müüakse kolmest suuremast jaeketist praegu ainult ühes, sedagi vaid pakendatud kujul.

Kaks päeva tagasi avastasid poekülastajad, et supermarketite köögiviljariiulilt on kaduma läinud kodumaine porgand. «Mis toimub? Kas te tahate öelda, et Eestis ei leidu piisavalt tootjaid, kes teid varustada suudaks?» uuriti kaupluste Facebooki lehtedel.

Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats selgitas, et tavaliselt on varasematel aastatel Eesti porgandit poodides jagunud kuni uue saagini. Paraku ei pidanud eelmise aasta porgandid tänavu uue saagini vastu ning hankijad ei saanud neid pakkuda. «Selliseid olukordi ei esine sageli, küll aga läks sel aastal just nii,» nentis Bats.

«Möödunud aasta porgand on põllumeestel kahjuks juba otsas ja varajase porgandi jaoks on veel pisut liiga vara. Ilmad on olnud pikalt külmad ja see on seganud porgandite kasvatamist,» põhjendas kauba puudumist Prisma kommunikatsioonijuht Silver Säga. Siiski usub ta, et kuna ilmad on viimasel ajal olnud soojad, hakkab poelettidel üha enam nägema kodumaiseid köögivilju.

Eilseks oli selge, et esimesed Eesti porgandid tänavusest saagist seisavad Rimi lettidel järgmise nädala lõpus. «Loodetavasti jõuab Prismasse kodumaine varajane porgand müügile lähiajal,» avaldas lootust ka Silver Säga.

Selveris on praegu olemas ja müügil pakendatud Laheotsa talu porgand. «Lahtist kohalikku porgandit peaks saama samuti juba paari nädala jooksul,» lubas Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles