Eurohindade näitamise kohustust ei täida pooled ettevõtjad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 1. juulist on kohustatud kaupmehed näitama hindu nii kroonides kui eurodes.
Alates 1. juulist on kohustatud kaupmehed näitama hindu nii kroonides kui eurodes. Foto: Mikk Mihkel Vaabel / Sakala

Hindade eurodes näitamise kohustus hakkas kehtima nädal tagasi, kuid praeguseks pole pea pooled ettevõtted hinnasiltidele lisamärget teinud või on teinud seda valesti.

Seda võib järeldada tarbijakaitse kontrollist, kuhu oli hõlmatud ühtekokku pea 200 erinevat ettevõtet alates pankadest kuni internetis erootikatoodetega kauplejateni.

«Rikkumisi tuvastati 98 korral ehk 51 protsenti,» avaldas tarbijakaitseamet.

Erilist rõhku panid kontrollijad internetipoodidele, neid võeti luubi alla 100.

39-l internetis lastekaupade, turismiteenuste, mööbli, tehnika, raamatute, kosmeetika, kontoritarvete või siis erootikatoodetega kaupleval firmal olid eurohinnad sootuks puudu. Raudsete ümardamisreeglite vastu eksis seitse netikaupmeest ja vale kursiga olid hinnad  arvutatud üheksal korral.

Patust puhtad pole aga ka tavalised poed ja teenindusasutused. Nende seas oli hulk kohti, kus eurohindade avaldamist polnud lihtsalt jõutud ette võtta või poldud sellega kontrollide sisse astumise ajaks lõpule saadud. Lisaks oli ka siin juhuseid, kus eksiti kursi või ümardamisega.

«Sellistel juhtudel andis amet ettevõtetele täiendava tähtaja kõikide puuduste likvideerimiseks ning teeb tähtaja saabumisel järelkontrolli veendumaks, et muudatused on sisse viidud,» märkis tarbijakaitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles