Laste puugivaktsiini tarnega esineb probleeme

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuk.
Puuk. Foto: SCANPIX

Paljud inimesed lasevad end suvel puukidega levivate haiguste vastu vaktsineerida, kuid tekkinud on tarneprobleem lastele mõeldud vaktsiiniga.

Puukide levitava haigusepuukentsefaliidi vastu on võimalik end kaitsta kaitsesüstimisega, puukborrelioosi vastu vaktsiin aga puudub. Ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laiuse sõnul on hetkel lastevaktsiinis tarneauk, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Laius rääkis, et täiskasvanutele mõeldud puukentsefaliidi vastane vaktsiin on praegu vabalt kättesaadav ning lastele mõeldud vaktsiin on apteekides veel kättesaadav, ent hulgimüügi tasandil otsa lõppenud.

Laiuse sõnul on tegemist tootmisprobleemidega, ja kuigi ravimiamet saaks olukorda lahendada lubades võõrkeelsete pakenditega vaktsiinid Eesti ravimiturule, siis praegu seda vajadust pole, kuna apteekides on vaktsiin siiski kättesaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles