iPad võib põhjustada sügelevat löövet

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad.
iPad. Foto: SCANPIX

Sellele, et elektroonikaseadmed, nagu sülearvutid ja mobiiltelefonid, võivad tekitada nikliallergiat, on viidanud mitmed uuringud. USAs aga tekkis hiljuti raske allergia 11-aastasel poisil, kes kasutas igapäevaselt iPadi.

Poisil tekkis iPadi kasutamise tõttu sügelev lööve ja teda raviti USAs California osariigis Rady lastehaiglas, vahendab Fox News.

Nikliallergia ei ole eluohtlik, kuid see võib olla väga ebamugav. Mõnel juhul ravitakse seda steroidide ja antibootikumidega, ütles dermatoloog Sharon Jacob, kes töötab Rady lastehaiglas. Jacobi sõnul oli poisi lööve niivõrd tõsine, et ta pidi koolist puuduma.

Patsiendil tekkisid ketendavad laigud ning mõne aja pärast oli kogu tema keha lööbega kaetud. Allergia ei allunud tavalisele ravile.

Naha testimine näitas, et poisil on nikliallergia. Arstide kinnitusel põhjustas selle iPad, mis oli perre soetatud 2010. aastal. Tohtrid testisid seadet ning tuvastasid iPadi ümbrisest nikliühendeid.

«Ta kasutas iPadi igapäevaselt,» sõnas Jacob, lisades, et poisi lööve vähenes, kui ta hakkas kasutama kaitseümbrist.

Kas kõik iPadi mudelid ja teised Apple’i seadmed sisaldavad niklit, ei ole teada, kuna firma esindaja keeldus kommentaari andmast.

Nikliühendeid sisaldavad ka näiteks ehted, prilliraamid ja tõmbelukud, mis võivad nahaga kokku puutudes tekitada sügelevat löövet.

Jacobi sõnul on tõendeid, et nikliallergiat esineb üha rohkem. Tema sõnul peaksid arstid arvestama, et patsiendi lööbe taga võivad olla elektroonikaseadmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles