Pikhof töövõimereformist: palju asju oleks võinud juba ministeeriumis ära lahendada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab esmaspäeval ja teisipäeval töövõimereformi eelnõu, puuetega inimeste ja töövõimetutega kokku puutuvate organisatsioonide esindajad tõdevad, et reformieelnõus on olulisi puudujääke, ning ka riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof möönab, et palju tööd pidanuks komisjoni asemel ära tegema sotsiaalministeerium.

Eesti Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees Monika Haukanõmm nõustub küll reformi ideega, kuid tema sõnul ei ole probleem üksnes inimeste tööleaitamine, tema hinnangul ei hõlma reformieelnõu töövõimetuse küsimuse tervikut ning lahendamata jäävad muu seas ka mitmed olulised hariduse, tervishoiu ja toetustega seotud küsimused, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Selleks, et see reform saaks edukalt käima lükatud ja ellu rakendatud, tuleb vaadata veel kõrvale kriitiliselt selliseid teemasid nagu sotsiaalteenuste kättesaadavus, mis on põhiline kriitikakoht selle reformiga seoses,» rääkis ta.

Sellega, et reformieelnõus on vähese eeltöö tõttu palju kitsaskohti, nõustub ka riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof.

«Sotsiaalkomisjonile, pean tunnistama, on liiga suured ülesanded antud, palju asju oleks võinud enne ministeeriumis ära lahendada, meie tööjõud on ju sotsiaalkomisjonis palju väiksem (kui ministeeriumis - toim),» ütles Pikhof, avaldades lootust, et eelnõu võetakse siiski vastu enne valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles