Saaremaalt lahkumiseks tuli tunde sabas seista

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandrile jõudmiseks tuli pikalt oodata.
Mandrile jõudmiseks tuli pikalt oodata. Foto: Küllike Rooväli

Pühapäeval tekkis Kuivastu sadamas viimase aja kohta harukordne olukord, kus isegi suuremate tippüritusteta nädalalõpul ootas saarelt lahkujaid ees järjekord parvlaevale.

Sõidukeid hakkas parvlaevadest maha jääma alates kell 12.55 väljunud reisist, kirjutab Saarte Hääl. Kõige pikem oli järjekord ajavahemikus 19.30–20.20, ulatudes kohati 2,5 kilomeetrini ning ooteaeg oli kohati ligi kaks tundi.

«Kõige pikemaks venib järjekord siis, kui sadama ooteala on sõidukeid täis ja piletimüük tuleb korraks peatada, kuni alustatakse järgmise reisi laadimist. Siis hakkab järjekord kohe jälle hoogsamalt liikuma,» rääkis Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Ta palub klientidel veidi rohkem oma reisiplaane ette mõelda, siis ei teki ka nii suurt ooteaega. «Ilm mõjutab reisiotsuseid märgatavalt, seega kui on ilus ilm, siis tasub juba mõelda, et tippajal on sadamas ka palju reisijaid,» toob ta näite. Tema sõnul oleks hea, kui laevapiletid ette ostetakse, eile näiteks oli vabalt võimalik e-poest osta pileteid tulevapühapäevastele reisidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles