Kolm nippi, kuidas keedetud muna hetkega ära koorida

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Keedetud mune võib mõnikord olla üsna tülikas koorida, kuid on olemas üsna nutikaid viise, kuidas muna hetkega kooritud saada.

Portaal epicurious.com toob välja viis õpetust, kuidas keedetud muna lihtsalt ära koorida.

Meetod nr 1. Purusta keedetud muna ülemine ja alumine ots koksuga vastu lauda, seejärel hoia muna kinni ja puhu tugevalt ühest avatud otsast, kuni muna tuleb  koorest välja.

Meetod nr 2. Täida plastikkarp veega, pane munad karpi ja kata kaanega. Seejärel loksuta tugevalt ja munade koor ongi lahti tulnud!

Meetod nr 3. Suurema vaevata möödub koorimine ka järgmist soovitust järgides, et muna koorekillu haaval nokkimise asemel lihtsamalt puhtaks saada. Selleks tuleb muna koort veidi vastu lauda koputada, et koor katki läheks. Seejärel võtta supilusikas ja pista see koore ja muna pealispinna vahele ning keerata muna kuni täistiir on peale tehtud ja kogu koor on maas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles