Pikhof: töövõimereformi aruteludel on jõutud muudatuste tegemiseks ühisosani

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof.
Heljo Pikhof. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Heljo Pikhofi sõnul jõuti töövõimereformi aruteludel koos  huvirühmade ja tööandjatega ühisosani, mis kõigi osapoolte arvates vajavad muutmist.

Pikhof märkis, et nii huvirühmadel, poliitikutel kui ka ametnikel on tekkinud praeguseks ühine arusaamine töövõimereformi sõlmküsimustest, mis kindlasti tuleb seaduste edasiseks menetlemiseks lahendada, et reform ka sisuliselt täidaks eesmärki osalise töövõimega inimesed tööturule kaasata, teatas riigikogu pressiesindaja.

Need seisukohad toodi välja nii juunikuus kui ka juulikuus toimunud aruteludel.

«Eelkõige on osapooled rõhutanud vajadust sõltumata inimese elukohast teha kättesaadavaks nii sotsiaalteenused kui ka rehabilitatsiooniteenused ja abivahendid. Tähtis on osalise töövõimega töötajate jaoks tööl käimiseks vajaliku transporditeenuse sh invatranspordi kindlustamine. Samuti on korduvalt esile toodud osalise ajaga töökohtade loomise ja tööandjate täiendava motiveerimise vajadus,» võttis töövõimereformi arutelud kokku Heljo Pikhof.

Sotsiaalkomisjon ootab kuni 11. augustini ettepanekuid töövõimetoetuse seaduse eelnõule. Komisjon hakkab laekunud ettepanekuid arutama 25. ja 26. augustil.

Töövõimereformi paketti kuuluvate sotsiaalhoolekande seaduse ning tööturuteenuste ja toetuste seaduse muudatused tulevad riigikogus esimesele lugemisele sügisel. Seejärel saab esitada ka nendesse seadustesse muudatusettepanekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles