Cantervilla mängumaa omanik: poiss oli omapäi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cantervilla mängumaa basseinid.
Cantervilla mängumaa basseinid. Foto: Cantervilla lossi mängumaa

Cantervilla lossi mängumaa basseini uppunud viieaastane poiss jäi pargi omaniku sõnutsi lapsevanemate tähelepanuta.

Põlvamaal Valgjärve vallas asuva Cantervilla lossi mängumaal uppus eile pärastlõunal 1,05 meetri sügavusse vette viieaastane poiss.

«Raske on öelda, mis juhtus ja miks sellised asjad juhtuvad,» ütles mängumaa üks omanikke Canter Värton nördinult.

Värtoni sõnul oli poiss omapäi, kuid täpsema selguse peaks juhtunusse tooma politsei uurimine. «Laps kadus vanemate silme alt ja tema rabelemist vees ei märganud ka meie vetelpäästjad,» ütles Värton.

Cantervilla loss paikneb Pikajärve veerel, mille ranna äärde jääb ühtlasi mängumaa basseinide kompleks, mida kokku jälgivad kolm vetelpäästjat.

«Kui meil siin mingeidki kitsaskohti on olnud, oleme kogu pargi üksipulgi läbi käinud ja iga väiksema probleemigi puhul sellega kohe tegelenud,» kinnitab Värton, et antud juhtumi puhul oli tegu halbade juhuste kokkulangemisega.

Värtoni sõnul on mängumaa tehnikaspordi pool see, mida võiks pidada suuremaks ohuks lastele, kus tavalised on kukkumised ja marrastused. «Kõikide atraktsioonide juures on meil juhendajad ja lapse piirvanuse määramisel lähtume seadmete kasutusjuhendis antud soovitustest,» lisas Värton.

Tehnikaspordiseadmed Cantervilla mängumaal, mis on kasutuses ning kus on pööratud rohkem tähelepanu ohutusele, on põrkeautod ja ATV-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles