Pidev hommikune sissemagamine teeb paksuks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamine on osa tervislikust elustiilist.
Magamine on osa tervislikust elustiilist. Foto: Panther Media

Vähene aktiivsus, istuv tööviis ja hiliste õhtutundideni teleka vaatamine põhjustavad hommikusi sissemagamisi ning viivad lõppastmes ülekaalulisuseni.
 

Olenemata sellest, kas magad end välja möödunud õhtu väljaskäigust tekkinud pohmellist või on muutunud igahommikune ülemäära kaua tukkumine rituaaliks, on tekk otsustavalt enda pealt lükata sageli väga raske, vahendab ajakiri Men’s Health.

Chicago ülikooli uuringu kohaselt on sissemagamisel hävitav mõju trenni- ja aktiivse elu rutiinile.

Soovituslik on, et täiskasvanu teeks ühe nädala jooksul 150 minutit mõõduka intensiivsusega harjutusi, et säilitada tervislik elurütm.

Uuringu järgi on need inimesed, kes ärkavad üles hiljem ja on rohkem istuva tööviisiga, hädas püsivas treeningrutiinis olemisega.

Kui vastupandamatu mõte see ka poleks vaadata hilisõhtul veel üks episood oma lemmiksarja, küsi endalt enne «Play» nupule vajutamist, kas pidevalt uinakuteks aja võtmine ja oma homse treeningu maha magamine on ikka hea idee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles