Aju sööv amööb lõpetas üheksa-aastase lapse elu

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigeks võib jääda igas vanuses inimene.
Haigeks võib jääda igas vanuses inimene. Foto: Panther Media/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Kansase osariigi ametnikud hoiatavad ajust toituva alglooma eest, sest eelmisel nädalal tappis amööb üheksa-aastase tüdruku Hally. 

Hally Yust oli innukas veesuusataja, kes veetis viimased paar nädalat peamiselt erinevates veekogudes ujumas käies, vahendab CNN. Laps suri eelmisel nädalal amööbi Naegleria fowleri tõttu. Tegu on aju sööva parasiidiga, kes elab soojas ja seisvas vees.

Hally matused toimusid esmaspäeval ning tema perekond kandis seal ühesuguseid veesuustamise klubi logoga T-särke. «Meie kallis tütar Hally armastas elu ning osa sellest suurest rõõmust oli ka vees mängimine,» ütles ta perekond avalduses.

Selliseid juhtumeid ei esine küll tihti, kuid neist teavitatakse märksa sagedamini suvel. Viimase 50 aasta jooksul on teada umbes 130 Naegleria fowlerisse haigestumise juhtu. Ellu on jäänud nakatunutest vaid kolm. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles