Barcelona koeraomanikud peavad taotlema litsentsi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera peab jalutama rihma otsas, et ta ei pääseks teisi purema
Koera peab jalutama rihma otsas, et ta ei pääseks teisi purema Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Kataloonia pealinna Barcelona koeraomanikud peavad selleks, et võiksid oma lemmiklooma rihmast vabaks lasta, taotlema loa, milleta võib kaela sadada kuni 600-eurone trahv.

Idee litsentsikord kohalikult seadustada tuli Barcelona veterinaarametilt, kirjutab The Local.

Järgmisest oktoobrikuust alates peab koeraomanikel olema nn kodanikulitsents, mis lubab neil koeri jalutada selleks ettenähtud koeraparkides ilma rihmata.

Uus kohalik seadus kiideti heaks Barcelona linnavolikogus kolmapäeval, mis määratleb selgemalt ka selle, millistes linna piirkondades üldse võib koertega jalutada. Seni on Barcelonas 103 koertejalutusväljakut.

Loomade vastu tehtud väärtegude talletamiseks hakatakse uue seaduse raames pidama ka vastavat registrit, kuhu sisestatakse loomaomanike nimed, kes on oma koera rihmapidi seotult tänavale rohkem kui kaheks tunniks või omapäi autosse rohkem kui 20 minutiks jätnud. Karistusmäärad on vahemikus 100-600 eurot.

Hispaanias on Euroopa kõrgeim koduloomade hülgamisjuhtude protsent, mille valguses üritab kohalik parlament võidelda koerte ja kasside müügi vastu loomapoodides.

Uue kavandatava seaduse kohaselt tohivad ainult loomade kasvatajad ja varjupaigad kasse ja koeri müüa. Salakaupmehi ootaks aga kuni 30 000 euro suurune rahatrahv.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles