Milliseid teksapükse kuuma ilmaga kanda?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveks ei tasuks valida väga paksust materjalist teksapükse.
Suveks ei tasuks valida väga paksust materjalist teksapükse. Foto: Panther Media / Scanpix

Suvesoojas võib teksapükste kandmine olla paras piin, sest suure tõenäosusega ajavad need keha higistama. 

Business Insider jagab soovitusi, milliseid teksasid kuuma ilma jaoks valida ning kuidas oleks mõttekas neid kanda.

Kõige olulisem nipp: vali õige kangas

Kui võimalik, ära osta suurte kiirmoebrändide teksaseid, sest nende kvaliteet ei ole sageli just kiita. Ürita leida pigem leida veidi kallim firma, mis toodab hästi istuvaid pükse, mille kangas ei veni nii kiiresti välja kui odavamates kauplustest ostetud kehakatetel.

Teksariide kaal

Teksariiet mõõdetakse untsides. See riie on tavaliselt palju raskem kui vill või peenem puuvill. Raskus annab teksariidele vastupidavuse, kuid samas ajab paksemast kangast riiete kandmine ka rohkem higistama.

Traditsioonilisest teksariidest tehtud teksapükste jaoks kasutatakse riiet, mis kaalub 12 kuni 16 untsi meetri kohta. Üks unts vastab 28,3495231 grammile. Traditsiooniline teksariie on piisavalt tihke, et kulumisele vastu pidada, olles samas mitte liiga jäik.

Üle 16 untsist riiet kasutatakse niširõivastel. Sellest tehakse vastupidavaid töörõivaid meestele, kelle püksid võivadki minna kortsu või tuhmuda. Kui võimalik, proovi selliseid teksaseid vältida.

Alla 12 untsistes teksades võid tunda end suvel isegi paremini kui vabaajapükstes. Teksariie on üsnagi hingav materjal. Seetõttu võivad väga tihedast puuvillast tehtud püksid panna jalad hoopis rohkem higistama kui tavapärasest teksariidest paar untsi raskemad teksased.

Riide materjal

Tõsised teksariide fännid võivad rääkida tundide kaupa selle riide erinevatest töötlemisvõimalustest. Teksapükste kandmismugavust silmas pidaval inimesel tuleks valida püksid, mis koosnevad 100 protsenti puuvillast.

Suvi ei ole õige aeg veniva teksariide jaoks. Sünteetilised materjalid ei hinga nii nagu puuvill ning panevad keha rohkem higistama. Suvel tahavad inimesed kanda sageli vabamaid ja lendlevamaid riideid, kuid kui kannad oma teksaseid piisavalt vabalt ei pea need nii ümber olema.

Nippe, kuidas riiet kuumal päeval kanda

Kui oled soetanud teksad, mille riie kaalub vähem kui 12 untsi, pea silmas ka kolme soovitust, mis aitavad palavustunnet veel väiksemaks muuta.

Kas keerata sääred üles?

Püksisäärte üles kruttimine on täiesti aktsepteeritav, kui seikled sõpradega rannas või sööd pargis jäätist. Kui aga otsustad minna restorani või mõnda veel ametlikumasse kohta, keera sääred taas alla.

Üles keeratud pükstele kehtib aga üks lihtne reegel: sinna juurde ei sobi sokid. Kanna sandaale või pätuseid.

Sobita kokku oma teksapüksid ja pluus

Teksased sobivad peaaegu kõigega. Suviste ürituste ja puhkuse tarbeks võid panna selga vanad teksapüksid ja tavalise T-särgi. Suvise meeleoluga läheb selline igapäevane stiil hästi kokku. Kui otsustad aga kanda midagi ametlikumat, vaheta ära ka vanad teksapüksid.

Ka teksariiet võib kanda koos suviste jalavarjudega

Võid koos teksapükstega kanda näiteks nahast sandaale. Selleks tuleb aga kindel olla, et jalad on puhtad ning varbaküüned ei näe välja kui kulliküünised. Sa ei pea minema pediküüri, kuid suvi on võimalus näidata maailmale, et suudad ka varbaküüsi lõigata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles