Energiajook koos viinaga võib olla arvatust ohtlikum

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajook Red Bull.
Energiajook Red Bull. Foto: SCANPIX

Energiajoogi tarbimine koos viinaga võib vast läbiviidud uuringu põhjal olla palju kahjulikum, kui seni usuti.

Värske uuring, mille viis läbi ajakiri Alcoholism: Clinical and Experimental Research, leidis, et alkoholi tarbimine segatuna energiajookidega suurendab tungi juua veelgi rohkem, kirjutab news.com.au.

Uurijad palusid 75 inimesel vanuses 18-30 juua kas 60 ml viina segatud Red Bulliga või sama kogus viina karboniseeritud veega. Mõlemates kokteilides oli lisaks 200 ml puuviljajooki.

Katses osalenutel paluti täita küsimustiku kaks osa, millest üks anti täitmiseks enne joogi manustamist ning teine pärast.

Need, kes said kokteili koos energiajoogiga, tahtsid seda veel, kuna see meeldis neile rohkem. Teisted katsealused, kel joogi sees soodavesi, elamust nii väga ei nautinud.

Katse läbiviijate sõnul on selge, et energiajook suurendab tungi juua veel ka järgmisi seda sisaldavaid kokteile, mistõttu on mõistlikum juua alkoholi kas puhtalt või koos teiste lisanditega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles