Mida ja millal süüa, et saavutada suuremat lihaskasvu?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõusaalitreening. Pilt on illustreeriv.
Jõusaalitreening. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Ameerika meesteajakiri Men’s Health annab soovitusi trennitegijatele, kelle eesmärgiks on lihaseid kasvatada, millised toitumisalased nipid võiksid nende eesmärke kiirendada.

1. Enne trenni varu energiat toidust

Enne eelseisvat treeningut võta eesmärgiks tarbida 1 gramm süsivesikuid iga 0,5 grammi proteiini kohta. See kombinatsioon annab sulle rohkem jõudu raskustega pingutamisel.

2. Söö 2 grammi proteiini iga kehakilo kohta

See on oluline, et kasvatada lihasmassi ja hoida veresuhkru tase püsivalt normvahemikus. Eelista kergemaid lihatooteid nagu kalkuni- ja kanaliha, samuti tuunikala. Loobuma ei peaks ka veise- ja sealihast, kuid nende tarbimine võiks olla tagasihoidlikum.

3. Suurenda jogurtitarbimist

Vala hommikusöögiks jogurtit värsketele puuviljadele või söö jogurtit magustoiduks. Jogurtil on kõrge kaltsiumi- ja proteiinisisaldus ning see soodustab lihaskasvu.

4. Ajasta toitumiskorrad lihaskasvu soodustavale ajale

Tarbi sinu kehale hädavajalikke aminohappeid (sisalduvad proteiinis ja süsivesikutes) pärast tugevat treeningut ning nelja tunni vältel igal täistunnil pärast seda. See aitab samuti suurendada lihaskasvu.

5. Söö rohkem juurvilju

Kõrge loomse valgusisaldusega dieet on väga happeline ja võib mõjutada luutihedust. Tasakaalusta valgukoguseid süües ka taimset päritolu proteiine, mida saab ubadest, läätsedest, töötlemata pähklitest ja seemnetest.

6. Tarbi lämmastikhapet sisaldavaid toite

Lämmastikhapet omastab keha ubadest, kalast, sojast. See kiirendab vere liikumist, mis omakorda võimaldab trenni tehes suuremate raskustega pingutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles