Nutikas toidukauss tunneb kassi ära

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikauss aitab omanikul kassi toita.
Nutikauss aitab omanikul kassi toita. Foto: Urmas Luik

Kassiomanike elu muutub kergemaks, sest USA idufirma 42Ark arendab nutikat toidunõud, mis jälgib lemmikute isu ja kaalu ning eristab kasse näotuvastaja abil. 

Bistro nimelise süsteemi looja Mu-Chi Sung on kasside näotuvastaja kallal töötanud üle kahe aasta, vahendab Tartu Ülikooli teadusportaal Novaator

Mu-Chi Sung hakkas nutisöötjat looma, kui üks tema kolmest kiisust jäi tõsiselt haigeks. Loom ei söönud mitu päeva, kuid kuna kõik tema kassid sõid samast toidunõust, polnud omanikul võimalik aru saada, millise kassi isu on korras ning millise mitte.

Bistro tootab põhimõttel, et toidukonteinerist langevad graanulid söömisalusele, mis toidu ära kaalub. Samal ajal seisab mõõteriista peal ka kass. Näotuvastustarkvara kaamera tunneb looma ära ning sensorsüsteem jälgib, kui palju kass sööb ja joob ning hoiab silma peal ka tema kehamassiindeksil.

Lisaks töötab näotuvastus ka hämaras ning selle tarbeks on loodud ka eraldi rakendus nutitelefonil, mille kaudu saab omanik oma kassi tervist ka telefonist jälgida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles